Σε κίνδυνο τίθεται η ασφάλεια στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού από τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας κυρίως για το ζήτημα της Ταϊβάν, καθώς και λόγω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ.

«Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερη γεωπολιτική αμφισβήτηση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Σιγκαπούρη θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην εγκλωβιστεί στην «αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων».

Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθιστά «σχεδόν αδύνατη» τη συνεργασία σε πιεστικά παγκόσμια θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες και η διάδοση των πυρηνικών όπλων, τόνισε κατά την ομιλία του για την εθνική γιορτή της πόλης-κράτους.

Καταργείται η ποινικοποίηση των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανδρών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του σύντομα θα καταργήσει τον νόμο, κατάλοιπο του βρετανικού αποικιακού καθεστώτος, που ποινικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανδρών.

«Η κυβέρνηση θα καταργήσει (τον νόμο) και θα αποποινικοποιήσει τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανδρών. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και κάτι που οι περισσότεροι πολίτες της Σιγκαπούρης θα αποδεχτούν στο εξής», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας, διευκρινίζοντας ότι θα συνεχίζει να «υπερασπίζεται» τον γάμο ως την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

«Ακόμη και όταν καταργήσουμε το Άρθρο 377Α του ποινικού κώδικα, θα υποστηρίξουμε και θα διαφυλάξουμε τον θεσμό του γάμου. Βάσει του νόμου, στη Σιγκαπούρη αναγνωρίζονται μόνο γάμοι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας», πρόσθεσε ο Λι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας