Στο πεντάγραμμο μεταφέρει η Siemens τη διαμάχη με τη ρωσική Gazprom.

Εδώ και εβδομάδες η γερμανική Siemens Energy και η ρωσική Gazprom διαπληκτίζονται με αφορμή την περιβόητη τουρμπίνα φυσικού αερίου. Η τουρμπίνα του αγωγού Nord Stream, έχει «κολλήσει» στη Γερμανία, η οποία καλεί τη Ρωσία να την παραλάβει και η Μόσχα αρνείται επικαλούμενη μια σειρά κυρώσεων.

Και βέβαια η Gazprom υποστηρίζει ότι το εξάρτημα που λείπει από τον αγωγό της είναι ένας από τους λόγους για τις μειωμένες παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Και μάλιστα χθες προχώρησε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά προαναγγέλλοντας νέας συντήρηση κα διακοπή της ροής στο τέλος Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης – Gazprom: Κλείνει για 3 ημέρες ο Nord Stream 1

Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η Siemens μπήκε στο Twitter και δημοσίευσε μια φωτογραφία της «μοναχικής τουρμπίνας» που βρίσκεται στο Mulheim, με την πρόταση να δημιουργηθεί ένα play list στο Spotify «για να κάνουμε τη χάρη στους φτωχούς».

Η γερμανική εταιρεία ξεκινά με την πρόταση «So Lonely» (Τόσος Μόνος) των The Police.


Την πρόκληση αυτή δεν άφησε αναπάντητη η Gazprom προτείνοντας το κομμάτι των Judas Priest «Breaking the Law» (Παραβιάζοντας τον Νόμο).

Το twitterverse συνέχιζε να χτίζει τη λίστα με τραγούδια όπως το “Enjoy the Silence” των Depeche Mode, το “I Want to Break Free” των Queen, το “Back in the USSR” των Beatles και το “Road to Nowhere” των Talking Heads. Και αν δεν λυθεί σύντομα, τότε το “Coldest Winter” του Kanye West.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus