Μέτρα για τον περιορισμό των εισαγωγών θα δρομολογήσει, μέσα στις επόμενες ημέρες η Αργεντινή, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, προκειμένου να διατηρήσει τα ήδη μειωμένα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας.

Η λήψη μέτρων αποφασίστηκε, καθώς τα νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα έδειξαν το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο να αυξάνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στα 437 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Η χώρα που αύξησε τα επιτόκια στο 69,5%

Οι εξαγωγές της χώρας για το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 22,4% σε ετήσια βάση, ωστόσο οι εισαγωγές εκτοξεύτηκαν κατά 44,6%. Με δεδομένη, λοιπόν, τη δυσχερή κατάσταση της οικονομίας της χώρας κρίθηκε αναγκαία η λήψη μέτρων που από τη μία πλευρά θα βοηθήσουν τις εξαγωγές και από την άλλη θα περιορίσουν τις εισαγωγές.

Ανάμεσα στα μέτρα που φημολογούνται είναι η δημιουργία μιας λίστας 34 προϊόντων, όπως κάποια είδη πολυτελείας, που θα τελούν υπό περιορισμούς και θα απαιτείται ειδική προηγούμενη άδεια για να προχωρήσει η εισαγωγή τους. Περιορισμοί θα μπουν και στις εισαγωγές εταιρειών υπηρεσιών, όπως software, καθώς κατά το πρώτο εξάμηνο οι εισαγωγές προϊόντων υπηρεσιών ανήλθαν σε 5 δισ. δολάρια.

Θυμίζουμε επίσης πως, μόλις προ ημερών, η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 69,5% προκειμένου να συγκρατήσει τον πληθωρισμό που καλπάζει πάνω από το 70% και εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90% μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ