Η Γερμανία ελπίζει ότι το καναδικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα παίξει «σημαντικό ρόλο» στην έξοδό της από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς από το Τορόντο, κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στον Καναδά.

«Εταίρος της επιλογής μας»

«Καθώς η Γερμανία απομακρύνεται από την ρωσική ενέργεια με ταχύτητα φωτός, ο Καναδάς είναι ο εταίρος της επιλογής μας» δήλωσε ο Σόλτς μιλώντας σε Γερμανο-καναδική οικονομική διάσκεψη στο Τορόντο. «Για τώρα, αυτό σημαίνει αύξηση των εισαγωγών μας σε LNG. Ελπίζουμε ότι το καναδικό LNG θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο σ’ αυτό».

Ο Καναδάς και η Γερμανία είναι δύο απόλυτα ταιριαστά κομμάτια «στο παγκόσμιο παζλ που είναι ο πολυπολικός μας κόσμος», δήλωσε ο καγκελάριος.

«Η χώρα σας έχει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες να γίνει μια υπερδύναμη στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας και της βιώσιμης παραγωγής πόρων», είπε ο Σολτς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης