Στη δημιουργία μιας νέας αρχής πάταξης του οικονομικού εγκλήματος με σημείο αιχμής το κυνήγι του ξεπλύματος μαύρου χρήματος προσανατολίζεται η Γερμανία προκειμένου να καλύψει τα κενά και τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί η διασπορά των σχετικών αρμοδιοτήτων σε πολλαπλούς φορείς.

Υπολογίζεται πως σε όλη τη Γερμανία λειτουργούν πάνω από 300 σχετικά εποπτικά όργανα, ένας αριθμός υπερβολικά μεγάλος που το υπουργείο Οικονομικών θέλει να περιορίσει για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση οικονομικών εγκλημάτων.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός επιβίωσης οφειλών προς την εφορία: Οι υποχρεώσεις και οι διευκολύνσεις 

Στόχος είναι επίσης η καλύτερη διαχείριση διεθνών υποθέσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με βάσει και τους διεθνείς κανόνες, κάτι στο οποίο η χώρα δεν είχε μέχρι τώρα υψηλή αποτελεσματικότητα.

«Χρειάζεται να πάμε καλύτερα σε πολλούς τομείς» σχολίασε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση του money laundering.

Η σημερινή μονάδα του FIF, που συγκεντρώνει τις καταγγελίες πιθανών παρατυπιών και οικονομικών εγκλημάτων, θα συνεχίζει να λειτουργεί σε συνεργασία με την νέα εποπτική αρχή και μια συντονιστική μονάδα που θα αναλάβει συγκεκριμένα την επόπτευση των μη χρηματοοικονομικών κλάδων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λεπτομέρειες για το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή