Μείωση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καταγράφεται σε όλους σχεδόν τους τομείς κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την τριακονταετία 1990 – 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat και προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

Από τις θετικές επιδόσεις εξαιρούνται οι μεταφορές συμπεριλαμβανομένων των διεθνών αερομεταφορών. Εκεί οι εκπομπές αερίων αυξήθηκαν κατά 50 εκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2-eq) ήτοι +7% το 2020 σε σύγκριση με το 1990.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Κάτω από τα προ-Covid επίπεδα οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Σε όλους τους τομείς που αποτελούν πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η ΕΕ μείωσε τις εκπομπές κατά 1.546 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου CO2 μεταξύ 1990 και 2020.

Η μεγαλύτερη απόλυτη μείωση (-657 εκατομμύρια τόνοι ισοδύναμου CO2) στις εκπομπές σημειώθηκε στον τομέα κατανάλωσης καυσίμων από τις ενεργειακές βιομηχανίες που παράγουν κυρίως ηλεκτρική ενέργεια, θερμότητα και παράγωγα καύσιμα, ακολουθούμενες από τις μεταποιητικές βιομηχανίες και τις κατασκευές (-322 εκατ. τόνοι) και από τα νοικοκυριά, το εμπόριο, τα ιδρύματα και άλλα (-215 εκατ. τόνοι).

Όσον αφορά τη σχετική μεταβολή, αυτοί οι τρεις τομείς κατέγραψαν μείωση 46%, 44% και 29% αντίστοιχα, στις εκπομπές το 2020 σε σύγκριση με το 1990.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green