Η υλοποίηση του αρδευτικού έργου από τις πηγές Αναβάλου, των γεωργικών εκτάσεων του Δήμου της Βόρειας Κυνουρίας απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο ΥπΑΑΤ.

Σύμφωνα με τους αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου, ήδη έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη και μέχρι το τέλος του έτους 2022, θα έχουν ολοκληρωθεί τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου.

Διαβάστε επίσης: Τρίκαλα – Προωθείται αρδευτικό έργο ύψους 6,1 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός συζήτησε με τους συμμετέχοντες όλες τις επί μέρους πλευρές χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου.

Ενημερώθηκε επίσης και για τα άλλα αναγκαία αρδευτικά έργα με στόχο την αναζωογόνηση των γεωργικών εκτάσεων της Αρκαδίας, μεταξύ των οποίων το έργο των δικτύων της λίμνης Τάκα.

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς δεσμεύτηκε να επισκεφθεί εντός του επομένου μηνός την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα να ανακοινωθούν τα έργα, τα οποία θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο ΠΑΑ 2023-2027, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Στην σύσκεψη υπό τον κ.Γιώργο Γεωργαντά και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη συμμετειχαν οι αντιπεριφερειαρχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.κ. Μανώλης Σκάντζος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο σύμβουλος  του υπουργού κ. Μάκης Παπαταξιάρχης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO