Πτώση κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Γερμανία τον Αύγουστο, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για την πορεία του πληθωρισμού και οι ανησυχίες για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών του Ινστιτούτου Ifo για τους επόμενους έξι μήνες μειώθηκε στο 80,3 από 80,4 τον Ιούλιο, αν και οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια πιο απότομη πτώση. Οι τρέχουσες συνθήκες επίσης αξιολογήθηκαν πιο αρνητικά. Ωστόσο, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί το δεύτερο τρίμηνο.

Η ανάπτυξη

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) , η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,1% έναντι εκτίμησης για μηδενική ανάπτυξη στην αρχική μέτρηση της Destatis. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως το γερμανικό ΑΕΠ θα εμφανίσει μηδενική ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Το πλήγμα του πολέμου στην οικονομία θα διαρκέσει για χρόνια

Καθώς η χώρα βιάζεται να αποδεσμευτεί από τη ρωσική ενέργεια, οι επιχειρηματικές έρευνες αναδεικνύουν τη Γερμανία ως τον αδύναμο κρίκο εντός της ευρωζώνης των 19 κρατών. Η παραγωγή άρχισε ήδη να συρρικνώνεται τον Ιούλιο και συρρικνώθηκε ξανά τον Αύγουστο, δήλωσε η S&P Global σε ξεχωριστή έκδοση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι «σαφώς απαισιόδοξες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest. «Η αβεβαιότητα μεταξύ των εταιρειών παραμένει υψηλή. Η οικονομική παραγωγή είναι πιθανό να συρρικνωθεί το τρίτο τρίμηνο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή