«Οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς κύριες συντάξεις, χωρίς να υπολογίζονται οι διεθνείς συντάξεις, που ανέρχονται σε επιπλέον 20.000 συνταξιοδοτικές υποθέσεις, ξεπερνούν τις 56.000, παρά τις διάφορες αλχημείες, που επικαλείται ο αρμόδιος υπουργός για να συσκοτίσει την αλήθεια και να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που αύξησε κατακόρυφα τις εκκρεμότητες στις απονομές των κύριων και επικουρικών συντάξεων».

Αυτό αναφέρει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και της διοίκησης του ΕΦΚΑ για την απονομή των εκκρεμών συντάξεων. Αφού σημειώνει ότι πριν από δύο χρόνια ο προκάτοχος του κ. Χατζηδάκη, Γιάννης Βρούτσης δήλωνε ότι «το 85% των νέων συντάξεων, θα εκδίδονται με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», σχολιάζει εν συνεχεία ότι «είκοσι μήνες μετά και ενώ η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, είχε δεσμευτεί ότι, θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων «στο δεύτερο τρίμηνο του 2022» ή «το αργότερο στα τέλη Αυγούστου», μετά και από τις αυστηρές παρατηρήσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών, ο κ. Χατζηδάκης, παραδέχεται με δική του ανακοίνωση την πλήρη αποτυχία του».

Υπολογισμοί

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ακόμα ότι ο υπουργός «δεν λέει κουβέντα για τα χιλιάδες λάθη στους υπολογισμούς των κύριων συντάξεων, που βγαίνουν «στο πόδι» με το fast track σύστημα που επέβαλε, προκειμένου να δείξει ότι μειώνει τις εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα να μειώνει το εισόδημα των συνταξιούχων, ούτε για τις 125.000 επικουρικές συντάξεις που εκκρεμούν, ούτε για τα 50.000 εφάπαξ που καθυστερούν να εκδοθούν».

Κατηγορεί τον κ. Χατζηδάκη ότι «πανηγυρίζει δίχως ντροπή, πάνω στον πόνο και την αγωνία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που παραμένουν δίχως καμία απολύτως στήριξη, αντιμέτωποι με την «ακρίβεια Μητσοτάκη», την οικονομική, την ενεργειακή και την κοινωνική κρίση που τροφοδοτούν οι κυβερνητικές πολιτικές».

Καταληκτικά αναφέρει ότι η κυβέρνηση «μετράει μέρες και δεν πρόκειται να διασωθεί, ούτε με επικοινωνιακά τεχνάσματα, ούτε με την επιχειρούμενη απόδραση από την πραγματικότητα» και πως «η αρμόζουσα απάντηση στον κ. Χατζηδάκη και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα δοθεί σύντομα από την επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax