Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα την μεγαλύτερη επιχειρηματική ένωση της Τουρκίας για πιθανό κίνδυνο κυρώσεων, εάν τα μέλη της συναλλάσσονται με ρωσικές οντότητες και ιδιώτες που στοχοποιούνται από την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo έστειλε επιστολή στην επιχειρηματική ένωση TUSIAD, η οποία έχει περίπου 45.000 μέλη. Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Nureddin Nebati χαρακτήρισε «άνευ σημασίας» οποιεσδήποτε ανησυχίες προκύπτουν από αυτή.

Ορισμένες τουρκικές εταιρείες αγόρασαν ή προσπάθησαν να αγοράσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία από δυτικές εταιρίες που αποσύρθηκαν λόγω των κυρώσεων, ενώ άλλες διατηρούν παρουσία στη χώρα.

Ακολουθεί λίστα του Reuters με ορισμένες από αυτές τις εταιρίες:

Τουρκικές εταιρείες που απόκτησαν ή επιχείρησαν να αγοράσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία από την αρχή του πολέμου:

  • Η βελγική ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev ABI.BR δήλωσε τον Απρίλιο ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για να πουλήσει το μερίδιο της στη ρωσική κοινοπραξία AB InBev Efes στον Τούρκο εταίρο Anadolu Efes.
  • Η Koc Holding της Τουρκίας KCHOL.IS ο γίγαντας συσκευών Arcelik υπέγραψε συμφωνία αγοράς μετοχών με την αμερικανική Whirlpool WHR.N για όλες τις μετοχές των ρωσικών μονάδων της τελευταίας, την Indesit International JSC και Whirlpool RUS LLC έναντι 233 εκατομμυρίων δολαρίων.
  • Η τουρκική Fiba Retail βρίσκεται σε συνομιλίες για να γίνει συνεργάτης franchise για τα καταστήματα της ισπανικής αλυσίδας Mango’s Russia, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
  • Η Flo Shoes της Τουρκίας ανέφερε τον Μάιο ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για την αγορά περισσότερων των 100 καταστημάτων που ανήκουν στην εταιρία αθλητικών Reebok στη Ρωσία.

Κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες στην Κωνσταντινούπολη που διατηρούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία γνωστοποιήσεων:

  • Η εταιρεία παραγωγής προϊόντων γυαλιού και γυαλιού Sisecam κατέχει τέσσερις ρωσικές θυγατρικές με 31,88 δισεκατομμύρια ρούβλια περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία ανέφερε ότι η ετήσια παραγωγική της ικανότητα στη Ρωσία είναι 1,6 εκατομμύρια τόνοι στο τέλος του 2021.
  • Ο όμιλος συσκευών Vestel του Ομίλου Zorlu έχει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 8,81 δισεκατομμυρίων ρούβλια. Με τις πωλήσεις και τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της, τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία της Vestel ανέρχονται συνολικά σε 9,30 δισεκατομμύρια ρούβλια.
  • Η ρωσική θυγατρική της Is Bank αποτιμάται στα 4,76 δισεκατομμύρια ρούβλια.
  • Η Arcelik του Ομίλου Koc Holding έχει την πλήρη κυριότητα της ρωσικής μονάδας Beko LLC, η οποία έχει 4,28 δισεκατομμύρια ρούβλια σε περιουσιακά στοιχεία.
  • Η ρωσική θυγατρική του μεγιστάνα των κατασκευών Enka διαθέτει συνολικά 3,85 δισεκατομμύρια ρούβλια σε περιουσιακά στοιχεία.
  • Η ρωσική θυγατρική της Denizbank έχει περιουσιακά στοιχεία 1,13 δισ. ρούβλια.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ