Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σε ανακοίνωση της σήμερα υποστήριξε πως η μικρή χαλάρωση στους περιορισμούς συναλλαγών ξένου συναλλάγματος για τις εγχώριες τράπεζες, την οποία αποφάσισε μέσα στην εβδομάδα, φαίνεται πως ήδη δίνει ώθηση στα επίπεδα των μετρητών σε δολάρια και ευρώ.

Υπό τους κανόνες που ίσχυσαν από τις αρχές Απριλίου, οι ρωσικές τράπεζες είχαν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε πωλήσεις μετρητών σε ξένο συνάλλαγμα, μόνο εφόσον τα είχαν αγοραστεί από ιδιώτες. Ωστόσο από τις αρχές της εβδομάδας η κεντρική τράπεζα διεύρυνε το μέτρο δίδοντας το δικαίωμα στις τράπεζες να πουλούν δολάρια και ευρώ, ανεξαρτήτως της πηγής προέλευσης τους.

Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν ποντάρει στο όπλο του χειμώνα για να λυγίσει την Ευρώπη 

Η χαλάρωση του μέτρου ήρθε σε συνέχεια της σταδιακής κατάργησης των περιοριστικών μέτρων ελέγχου της αγοράς που έχει δρομολογήσει, τις τελευταίες εβδομάδες, η κεντρική τράπεζα εκτιμώντας πως η κατάσταση στη ρωσική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί.

Πραγματικά, η κεντρική τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωση της διαπιστώνει πως το μέτρο αποδίδει και οδηγεί σε αύξηση της προσφοράς δολαρίων και ευρώ σε μετρητά στην ρωσική αγορά. Αυτό σημαίνει πως το ρούβλι θα πιεστεί προς τα κάτω.

Πάντως, η κεντρική τράπεζα δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε πλήρη κατάργηση όλων των μέτρων ελέγχου, τουλάχιστον όχι όσο διαρκεί ο πόλεμος, που δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την απαγόρευσή του – Η νομική αμφισβήτηση
Διεθνή |

Η απαγόρευση του TikTok και η μεγάλη εικόνα - Το πρόβλημα των ΗΠΑ και η αντίδραση της Κίνας

Οι πηγές πληροφόρησης των Αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί ποιοτικά - Tο πρόβλημα αναδείχθηκε ξανά με το TikTok, ωστόσο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης