Εταιρεία συμμετοχών μέσω της οποίας θα υλοποιηθηθεί μια ενδεχόμενη κρατικοποίηση της Gazprom Germania, της θυγατρικής του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα στη Γερμανία, η οποία πρακτικά εγκαταλείφθηκε από τη μητρική τον Απρίλιο, συνέστησε η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ  της Welt am Sonntag το οποίο αναδημοσιεύει το Reuters.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας είχε διαβεβαιώσει τον Απρίλιο πως θα διαχειρίζεται την εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην εμπορία, στην αποθήκευση και στη μεταφορά αερίου, προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Kαταναλωτές και συνδικάτα ξεκαθαρίζουν στην κυβέρνηση πως θέλουν κι άλλα μέτρα στήριξης

Η εταιρεία συμμετοχών, με τον διακριτικό τίτλο Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), θα είναι υπεύθυνη για τις επενδύσεις της εταιρείας, σημειώνει το ρεπορτάζ της Welt, που επικαλείται κυβερνητικό έγγραφο.

Τη διεύθυνσή της θα αναλάβουν δύο δικηγόροι του γραφείου CMS Hasche Sigle, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Το δικηγορικό γραφείο δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, επικαλούμενο τις υποχρεώσεις του σε ό, τι αφορά την τήρηση εμπιστευτικότητας.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ανέφερε πως είναι ενήμερο για την ίδρυση της εταιρείας συμμετοχών, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για προληπτικό μέτρο ενόψει ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης της γερμανικής θυγατρικής της Gazprom.

Πρόκειται για «εντελώς προληπτικό» σχήμα που προς το παρόν είναι απλώς άδειο «εταιρικό νομικό κέλυφος», εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Welt am Sonntag.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή