Προειδοποιητικές βολές κατά ενός κινεζικού drone εκτόξευσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν, καθώς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από ένα νησάκι κοντά στις ακτές της Κίνας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ταϊπέι.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊβάν, το drone κατευθύνθηκε πίσω στην ηπειρωτική Κίνα μετά την εκτόξευση των προειδοποιητικών βολών.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για την πρώτη φορά που εκτοξεύονται προειδοποιητικές βολές σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Ανεβαίνει η ένταση

Η ένταση στο στενό της Ταϊβάν έχει ανέβει κατακόρυφα μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στη νήσο, στις αρχές Αυγούστου.

Το Πεκίνο απάντησε με στρατιωτικές ασκήσεις στον πορθμό, κάτι που δεν αποθάρρυνε και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους να επισκεφθούν την Ταϊβάν, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» σε μια περιοχή που γίνεται όλο και πιο «εύφλεκτη» όσο οξύνεται ο ανταγωνισμός ΗΠΑ – Κίνας.

Διάπλους πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι την Κυριακή δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία πέρασαν από το στενό της Ταϊβάν, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, με την Ουάσιγκτον να δηλώνει ότι πρόκειται για ενέργεια «πολύ συνεπή» με την «πολιτική μίας Κίνας».

«Σχεδιάστηκε πριν από καιρό», είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο CNN για τον πρώτο διάπλου του στενού από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν νωρίτερα αυτό τον μήνα που εξόργισε την Κίνα.

Ο διάπλους από τα δύο πλοία είναι «πολύ συνεπής με την πολιτική μας της μίας Κίνας, είναι πολύ συνεπής με την επιθυμία μας να καταστήσουμε σαφές ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για έναν ελεύθερο και ανοικτό Ινδικό-Ειρηνικό ωκεανό», είπε ο Κίρμπι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα