Επεισόδια σημειώθηκαν στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» στην Θεσσαλονίκη, με τραυματίες εργαζόμενους αλλά και δύο βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες από τα χημικά και την επίθεση των ΜΑΤ, όπως καταγγέλλουν οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι, είναι τουλάχιστον πέντε.

Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν χημικά και βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

Σύμφωνα με το newsit, η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τους τραυματισμούς, ενώ το ΕΚΑΒ αναφέρει παρείχε πρώτες βοήθειες σε 5 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της Μαλαματίνας βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποίηση, εξαιτίας των απολύσεων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το 902.gr, ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Βουλευτές και συνδικαλιστές του εργατικού Κέντρου έχουν μπει μπροστά από το λεωφορείο που μεταφέρει απεργοσπάστες.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» το σύνθημα που ακούγεται στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με τους απεργούς να διεκδικούν ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Δείτε εικόνες:


Η απάντηση της εταιρείας

Τη δική της απάντηση -στα όσα διαδραματίζονται- έδωσε, μέσω ανακοίνωσης, η εταιρεία «Μαλαματίνα», σημειώνοντας ότι «Συνεχίζεται ο παράνομος αποκλεισμός των εγκαταστάσεων της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να απαιτούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργικού εκσυγχρονισμού της επιχείρησης», προσθέτοντας παράλληλα πως «Ασκώντας για μια ακόμη φορά βία, το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, η συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών – με τη συνδρομή ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρία – εμπόδισε με απειλές και προπηλακισμούς, τους εργαζομένους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που ήθελαν να εργαστούν, να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της οινοποιητικής μονάδας».

Και καταλήγει:«Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία να διασφαλίσει τη νομιμότητα, να προστατέψει την υγιή επιχειρηματικότητα και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που θέλουν να εργαστούν και να κρατήσουν την Οινοποιία ανοικτή».

Βίντεο και φωτογραφίες από 902.gr

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα