Το πράσινο φως για τα τροποποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που στοχεύουν στην Παραλλαγή Όμικρον έδωσε η αρμόδια αμερικανική αρχή του FDA. Η έγκριση αφορά τόσο το νέο εμβόλιο της Moderna όσο και αυτό των Pfizer/BioNTech

Η έγκριση των νέων εμβολίων που έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 που παρουσιάζουν την υψηλότερη διάδοση σημαίνει πως τα νέα σκευάσματα θα ενταχθούν εγκαίρως στο εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα πριν τη δύσκολη χειμερινή περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Σταθερό το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα Αττικής και Θεσσαλονίκης

Σημειωτέον πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν προηγουμένως επιφυλακτικοί στη δρομολόγηση των νέων εμβολίων, όμως άλλαξαν άποψη δεδομένων των στοιχείων που δείχνουν πως πολλοί άνθρωποι που έχουν λάβει δύο ή και παραπάνω δόσεις παραμένουν ιδιαίτερα ευάλωτοι στην νόσηση από κορωνοϊό.

«Όσο οδεύουμε προς το φθινόπωρο και θα αρχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, ενθαρρύνουμε με ζέση όσους έχουν το δικαίωμα να λάβουν ενισχυτική δόση με ένα νέο σκεύασμα κατά του κορωνοϊού να το κάνουν προκειμένου να έχουν καλύτερη προστασία έναντι των παραλλαγών που κυκλοφορούν περισσότερο την τρέχουσα περίοδο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ρόμπερτ Κάλιφ, επικεφαλής του FDA.

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να ληφθεί από όλους όσους είναι άνω των 18 ετών, ενώ το εμβόλιο της κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech έχει λάβει έγκριση για χρήση σε όσους είναι άνω των 12 ετών. Το νέο σκεύασμα θα ληφθεί ως μία δόση, υπό την προϋπόθεση πως έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μήνες από την προηγούμενη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων