Παπαθανάσης: Η μη εξυγίανση των Nαυπηγείων Eλευσίνας σημαίνει κατ’ ουσίαν πτώχευση

Με αυτή την συμφωνία επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής μας βιομηχανίας, υποστήριξε ο κ. Παπαθανάσης

Παπαθανάσης: Η μη εξυγίανση των Nαυπηγείων Eλευσίνας σημαίνει κατ’ ουσίαν πτώχευση

«Στην Ελλάδα με τον ισχυρότερο στόλο δεν μπορούμε να λειτουργούμε μόνο το Ναυπηγείο της Σύρου. Χρειαζόμαστε και τον «Σκαραμαγκά» και την «Ελευσίνα». Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η μη εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας σημαίνει κατ’ ουσίαν πτώχευση, δηλαδή απώλεια των πάντων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην Ολομέλεια.

Κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι με αυτό το σχέδιο εξυγίανσης δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων «να πάτε στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι 600 εργαζόμενοι μαζί με μέλη των οικογενειών τους, μπροστά από τη Βουλή, για να διαπιστώσετε την βούλησή τους».

Διαβάστε επίσης: Ναυπηγεία Ελευσίνας: Οι τοποθετήσεις των κομμάτων στην Ολομέλεια

Συμφωνία ή πτώχευση

Ο κ. Παπαθανάσης, υπογράμμισε πως εάν σήμερα δεν συμφωνήσουμε, κάτι βέβαια που δεν θα συμβεί, αυτό θα σημαίνει ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πηγαίνουν σε πτώχευση. Οι εργαζόμενοι θα έχαναν 95% από τα χρήματα τα οποία θα λάβουν. Το Πολεμικό Ναυτικό θα έχανε 99% των χρημάτων που διεκδικεί. Ο ΕΦΚΑ θα ελάμβανε 4 εκατομμύρια και το ελληνικό δημόσιο πολύ λιγότερα χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Λουκέτο εάν δεν ψηφίσει η αντιπολίτευση το νομοσχέδιο

Με αυτή την συμφωνία, ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, «πετυχαίνουμε την αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής μας βιομηχανίας, βάζουμε μία ακόμα βιομηχανία στη δουλειά, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και προσελκύουμε επενδυτικά κεφάλαια, δημιουργείται και μία δυναμική στη Δυτική Αθήνα και περνάμε σε μια νέα εποχή» και κατέληξε «δεν υπάρχει άλλη λύση. Η λύση είναι αυτή και όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρητικά»

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο