
Από την Hellenic Cables, θυγατρική εταιρεία της Cenergy Holdings, κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε το υποβρύχιο καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου – Ευβοίας, έργο που εγκαινιάστηκε στις 29 Αυγούστου.
Η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις 11 Ιουλίου 2022, καλύπτοντας ήδη με επιτυχία την αυξημένη ζήτηση της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Σκιάθο και τις βόρειες Σποράδες συνολικά. Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη τεχνική πολυπλοκότητα, το οποίο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την παραγωγή συνολικά περίπου 29 χλμ. υποβρυχίου καλωδίου 150 kV, των υπογείων καλωδίων 150kV, την υποθαλάσσια εγκατάσταση του υποβρυχίου καλωδίου σε βάθος 200 μέτρων περίπου, την εγκατάσταση των χερσαίων καλωδίων, την προστασία του υποβρύχιου καλωδίου στον θαλάσσιο πυθμένα καθ’ όλο το μήκος του καθώς και την προστασία των υπογείων καλωδίων στην ξηρά, τη σύνδεση του υποβρύχιου με τα χερσαία καλώδια στις περιοχές προσαιγιάλωσης και τον τερματισμό τους για τη σύνδεση του υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος στο εθνικό Σύστημα Μεταφοράς 150 kV στην περιοχή Μαντούδι της Εύβοιας.
Ικανοποίηση
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, αναφερόμενος στο ενεργειακό έργο, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς η δέσμευσή μας για ηλέκτριση της διασύνδεσης Σκιάθου-Εύβοιας το καλοκαίρι του 2022, έγινε πραγματικότητα. Πετύχαμε αυτόν τον απαιτητικό στόχο χάρη στην προσήλωση των στελεχών και των συνεργατών μας και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας που “αγκάλιασε” το έργο από την πρώτη μέρα. Πλέον, η Σκιάθος και οι βόρειες Σποράδες είναι ενεργειακά ασφαλείς και απολαμβάνουν αξιόπιστη και ποιοτική ηλεκτροδότηση από την ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου ορόσημου για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα, ύψους 5 δισ. ευρώ, μέσα από το οποίο συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας με ορίζοντα το 2030».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Hellenic Cables και τους συνεργάτες μας που δούλεψαν σκληρά γι’ αυτό το έργο και κατάφεραν να το ολοκληρώσουν επιτυχώς. Για άλλη μία φορά αποδεικνύουμε την αξιοπιστία μας ως πάροχοι καλωδιακών λύσεων, υψηλής τεχνολογίας και την ικανότητά μας να ολοκληρώνουμε αποτελεσματικά απαιτητικές ηλεκτρικές διασυνδέσεις όπως αυτή της Σκιάθου. Θα θέλαμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τον ΑΔΜΗΕ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει καθώς και τη δυνατότητα που μας δίνει να αποτελούμε μέρος της ενεργειακής θωράκισης των ελληνικών μας νησιών», δήλωσε ο κος Αλέξης Αλεξίου, CEO της Hellenic Cables και της Cenergy Holdings.


Latest News

Softex, Μινιόν και ΦΙΞ - Πότε ξεκινούν τα έργα ανάπλασης από τη Dimand
Σημαντικά έργα ανάπλασης μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης - Σε θεσμικούς επενδυτές μετοχές 700 χιλ. μετοχών της εταιρείας

Οι προκλήσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις - Τι είπε ο Μασούτης
Η αντιμετώπιση των αρνητικών επιδράσεων από το διεθνές περιβάλλον

Τζον Κατσιματίδης: Ο ομογενής που κατασκευάζει ουρανοξύστη 157 μέτρων στη Φλόριντα
Από τη Νίσυρο στη Νέα Υόρκη και από τις νυχτερινές βάρδιες σε μπακάλικο στην ελίτ των ΗΠΑ

Χτυπάει το «σφυρί» για το ακίνητο της ιστορικής Φιλκεράμ – Johnson
Η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960

Ο Αλέξανδρος Παΐζης νέος αναπληρωτής CEO Λειτουργιών Παραγωγής της ΔΕΗ
Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Θηλιά για τους μικρομεσαίους η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών»
Ο πρόεδρος του ΒΕΑ Π. Ραβάνης εκφράζει τον φόβο για δημιουργία νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών

Πώς θα πάρετε επιδότηση επιτοκίου από τις τράπεζες - Από σήμερα οι αιτήσεις
Στην τελική ευθεία η διαδικασία για την έναρξη του προγράμματος επιδότησης επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια

Γιατί δεν ανησυχούν οι τράπεζες για τα αποτελέσματα των stress tests
Όπλο οι υψηλοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας απόρροια της κερδοφορίας ρεκόρ του 2022

Τα τρία μεγάλα στοιχήματα της Neurosoft για το 2023
Γρήγορο ίντερνετ και οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης

Big Pi II: 50 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της Ελληνικής τεχνολογικής καινοτομίας
Το δεύτερο fund της ανακοίνωσε η εταιρεία venture capital Big Pi