Την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά με ιδιόκτητο στούντιο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών εγκαινίασε ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός NetEase,εξαγοράζοντας τη γαλλική εταιρεία gaming Quantic Dream.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική επέκτασης στο εξωτερικό τόσο της NetEase όσο και της ανταγωνίστριας Tencent, καθώς η κινεζική αγορά gaming επιβραδύνεται εξαιτίας των αυστηρότερων κανονισμών που επέβαλε το Πεκίνο οι οποίοι πλήττουν τον τεχνολογικό κλάδο.

Διαβάστε επίσης: Βιντεοπαιχνίδια: Πτώση μετά την εκρηκτική άνοδο την περίοδο της πανδημίας

Σε αυτό το πλαίσιο, η NetEase δημιούργησε μέσα στη χρονιά φέτος στούντιο βιντεοπαιχνιδιών στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: TikTok: Ετοιμάζει τη μεγάλη στροφή στα βιντεοπαιχνίδια

Επέκταση στις κονσόλες

Η εταιρεία NetEase μέχρι τώρα είχε ως αντικείμενο κυρίως παιχνίδια σε υπολογιστές και κινητά τηλέρφωνα, που είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Κίνα, με τα παιχνίδια για κινητά να αποτελούν περισσότερο από το 50% των παγκόσμιων εσόδων της από παιχνίδια. Όμως τελευταία, επεκτείνεται στα παιχνίδια κονσόλας.

Σύμφωνα με την Quantic Dream που δραστηριοποιείται στον χώρο 25 χρόνια, πρόκειται να επικεντρωθεί «στη δημιουργία και δημοσίευση βιντεοπαιχνιδιών του σε όλες τις πλατφόρμες, καθώς και στην υποστήριξη και κυκλοφορία παιχνιδιών που έχουν αναπτυχθεί από τρίτους». Αυτό, σύμφωνα με το CNBC, είναι ενδεικτικό της πρόθεσης της NetEase να επεκταθεί σε κινητά, υπολογιστές και κονσόλες.

Ακόμη, η εξαγορά της Quantic Dream ικανοποιεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της NetEase για απόκτηση γνωστών διεθνών χαρακτήρων και franchise. Η Quantic Dream αναπτύσσει αυτή την περίοδο ένα παιχνίδι υπό τον τίτλο Star Wars Eclipse, βασισμένο στις διαστημικές ταινίες περιπέτειας της Disney. Από την άλλη, η NetEase έχει ήδη κυκλοφορήσει παιχνίδια για κινητά βασισμένα στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και στον Χάρι Πότερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή