Περισσότερη μεταβλητότητα διαφαίνεται το bitcoin (BTC) τους επόμενους μήνες, καθώς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης φαίνεται πως χάνει την σύνδεση με τις παραδοσιακές αγορές αλλά και μελλοντικές κατευθύνσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η μακροοικονομική αβεβαιότητα βαραίνει σε μεγάλο βαθμό τους επενδυτές κρυπτογράφησης.

Το Bitcoin έχει ήδη υποχωρήσει κατά 56% από περίπου 47.500 δολάρια την 1η Ιανουαρίου στο σημερινό του σημείο λίγο πάνω από τα 20.000 δολάρια. Η αυξημένη μεταβλητότητα θα αντανακλούσε τη νέα προσέγγιση της Fed με βάση τα δεδομένα, η οποία αλλάζει την τρέχουσα πρακτική της Fed να προαναγγέλλει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων πριν από τις συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) που καθορίζουν τη νομισματική πολιτική.

Σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούλιο, ο πρόεδρος της Fed, Tζερόμ Πάουελ, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την αλλαγή, η οποία σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα λαμβάνει αποφάσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι επενδυτές, επομένως, πιθανότατα θα γίνουν πιο κερδοσκοπικοί ελλείψει σαφών σημάτων από τους διοικητές της.

Τώρα, η Fed είναι πρόθυμη να «βλάψει» τις μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, κάτι που επανέλαβε ο Powell στην ομιλία του την Παρασκευή στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole του Wyoming.

Οι παρατηρήσεις του Powell επαινέθηκαν από ορισμένους παρατηρητές της νομισματικής πολιτικής, οι οποίοι ήλπιζαν σε μια σαφή δέσμευση για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών που θα μπορούσε να παραλύσει την οικονομία.

Το νέο επίπεδο αδιαφάνειας της Fed σημαίνει ότι οι επενδυτές bitcoin θα πρέπει να αντιδρούν σε ό,τι κάνει η Fed, και αυτό περιλαμβάνει τη μελέτη των ίδιων δεικτών με τους τραπεζίτες της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News