Άρδην έχει αλλάξει το κλίμα αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές να κυριαρχούν πλέον στους περισσότερους τίτλους, απειλώντας και τις 840 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει πλέον απώλειες 0,45% στις 839,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 21 εκατ. ευρώ.

Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα από την έναρξη της συνεδρίασης δεν βοηθούσε την αγορά να σπάσει το πτωτικό σπιράλ στο οποίο έχει βρεθεί από την περασμένη Παρασκευή. Έτσι, η αγορά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ακολουθώντας εξάλλου και το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως, που παραμένει αρνητικό.

Διαβάστε επίσης: Ανοδικά αντιδρούν οι ευρωαγορές

Το πληθωριστικό κύμα

Τα δεδομένα σε μακροοικονομικό επίπεδο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή συνεχίζουν αδύναμα, σύμφωνα με την Trader24, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να στέκει το πληθωριστικό κύμα και οι συν αυτώ προεκτάσεις σε υφεσιακό τυφώνα, ενώ παρατηρούμε με κομμένη την ανάσα την -έως τώρα- αδυναμία της ΕΚΤ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω επιτοκιακών στοχεύσεων, προφανώς αμυνόμενη στην ενεργειακή κρίση και την πολιτική αποσταθεροποίηση που ελλοχεύει.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, Motor Oil, Quest, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ. Θετικά επιχειρούν ακόμη οι Μυτιληναίος, Τιτάν, Βιοχάλκο, Aegean και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή άνοδος στο «και ένα» – Κέρδη από ΟΤΕ, Εθνική και τζίρο από Μυτιληναίο
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Μικρή άνοδος στο «και ένα» για το ΧΑ - Κέρδη από ΟΤΕ, Εθνική και τζίρο από Μυτιληναίο

Οι συναλλαγές στην αγορά παρέμειναν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν, καθώς επέδρασαν οι αργίες τόσο στις ΗΠΑ (Memorial Day) όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Bank Holiday)