Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν από το αρνητικό κλίμα που εξακολουθεί να επικρατεί διεθνώς εξαιτίας της αβεβαιότητας για τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν οι Κεντρικές Τράπεζες.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε με μικρές διακυμάνσεις, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,24%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 0,62% και ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε σχεδόν 1%.

Διαβάστε επίσης: Κεντρικές τράπεζες: Δύσκολοι καιροί για την οικονομία μπροστά μας

Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,28% και ο Shenzhen Component έκλεισε 0,231% υψηλότερα. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,26% και ο Kosdaq ενισχύθηκε 0,2%.

Φόβοι και αστάθεια

Η αστάθεια της αγοράς αυξάνεται, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη. Και οι εκτιμήσεις είναι επιφυλακτικές για την πορεία, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά εισέρχεται τώρα σε μια παραδοσιακά «αδύναμη» περίοδο για τις μετοχές.

ΔΤΚ Ν. Κορέας

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε με μικρότερο ρυθμό από το αναμενόμενο — στο 5,7% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν αλλά και χαμηλότερα από το 6,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές