Πάνω από 11.000 κυβερνητικά έγγραφα και φωτογραφίες εντόπισε το FBI κατά την περίφημη έρευνα που διεξήγαγε αιφνιδιαστικά στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα. Αυτό προκύπτει από τα δικαστικά στοιχεία που αποχαρακτηρίστηκαν και μπορούσαν να δημοσιευτούν σήμερα.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ήρθε μετά από σχετική απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή, ο οποίος χθες άκουσε τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και των δικηγόρων του πρώην προέδρου. Η πλευρά του κυρίου Τραμπ επέμεινε πως είχε νόμιμους λόγους να έχει στην κατοχή του τα έγγραφα και επέμεινε στο να κρατηθούν «κλειστά» τα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: Θα θέσει ξανά υποψηφιότητα ο Τραμπ; 

Από τα πάνω από 11.000 έγγραφα και φωτογραφίες, τα 18 χαρακτηρίζονταν ως «top secret», τα 54 ως «secret» και τα 31 ως «confidential», όλα τους με ανώτερη διαβάθμιση ασφαλείας που δεν δικαιολογεί το να είναι στην κατοχή ενός απερχόμενου προέδρου, στο εξοχικό του.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς την έρευνα, καλώντας και μάρτυρες, ενώ ειδική ομάδα των μυστικών υπηρεσιών εργάζεται πάνω σε μια έκθεση που θα καταμετρά τα σημεία ρίσκου για την εθνική ασφάλεια που προκύπτει από τα έγγραφα που είχαν αφαιρεθεί από τον Λευκό Οίκο και είχαν καταληξει στο θέρετρο του κυρίου Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα