Οι γειτονικές χώρες είχαν παραδοσιακά κοινή πλεύση στις οικονομίες τους. Με δεδομένο τον άτυπο κανόνα ότι ο Καναδάς είναι ο μεγάλος ξάδελφος των ΗΠΑ, έχοντας επικυριαρχία του στα ενεργειακά κοιτάσματα και το πολύ πλούσιο υπέδαφος, η κεντρική τράπεζα του Καναδά ακολουθεί από κοντά τις αποφάσεις της Fed, προφυλάσσοντας πολλές φορές οποιαδήποτε ανισορροπία στις εμπορικές σχέσεις και στις αντίστοιχες ροές συναλλάγματος.

Εξαιρετικές άμυνες από το καναδικό δολάριο

Σε αυτό το ευρύ πλαίσιο, η μεταξύ τους ισοτιμία έχει συμπεριφερθεί πολύ πιο αμυντικά σε σχέση με τις λοιπές ισοτιμίες μεγάλων νομισμάτων έναντι δολαρίου, καθώς το πειθήνιο καναδικό δολάριο αναδείχθηκε αρκετά στιβαρό στις κερδοσκοπικές επιθέσεις, με τα αντίστοιχα κρατικά ομόλογα να ακολουθούν παρόμοια κίνηση, και τελικά η ισοτιμία να είναι μόνη σε θετική απόδοση στη διετία, σε σχέση με τα -ενδεικτικά- EURUSD, GBPUSD, JPYUSD.

Η τεχνική εικόνα

Στο ταμπλό, το ζεύγος ακολουθεί πλαγιοπτωτικό μοτίβο, αντιμετωπίζοντας μάλιστα εκ νέου το κάτω όριο αυτού, στην περιοχή των προ εβδομάδων δοκιμασθέντων 0,7570 δολαρίων ΗΠΑ για κάθε ένα καναδικό. Η ασθενής -προς ώρας- ανοδική αντίδραση επιβεβαιώνει και τη σημασία του επιπέδου, ενώ η εν λόγω μεσοπρόθεσμη τάση οριοθετείται από τα 0,7 και μόνο ενδεχόμενη διάσπαση αυτών θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα.

Και όσο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αναγκάζει τη Fed να κινείται προς αυστηρότερα μέτρα και νέες επιτοκιακές στοχεύσεις, τόσο το momentum παραμένει πτωτικό, αν και μικρότερης έντασης από το μεγαλύτερο μέρος των ζευγαριών με δολάριο ΗΠΑ.

Η κοντινή αντίσταση φαίνεται στα 0,7640, με τον άξονα στις θέσεις short να είναι στα 0,7770-0,7890.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News