H Helpe Digital Α.Ε., 100% θυγατρική της Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε., προχώρησε την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Alpha Bank, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 33,4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 15 ετών, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ και της Alpha Bank, και θα καλύπτει το 80% του επενδυτικού προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού

Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου ΕΛΠΕ, όπως έχει εγκριθεί και εκτελείται από τον Ιούλιο του 2020, αφορά τους ακόλουθους τομείς δραστηριοποίησης:

  • Η Ψηφιακή Επιχείρηση, με επιμέρους τομείς τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη συντήρηση υποδομών, τη βέλτιστη διαχείριση ενέργειας, τις ψηφιακές λειτουργίες και τη διαχείριση της απόδοσης των Διυλιστηρίων,
  • Την Ψηφιακή Εμπορία, με σειρά βελτιώσεων στις λειτουργίες της Εμπορίας και των θυγατρικών του εξωτερικού, καθώς και την εισαγωγή και ανάπτυξη πλατφόρμας loyalty,
  • Τις Ψηφιακές κεντρικές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν έργα στους τομείς των οικονομικών υπηρεσιών και στις προμήθειες Ομίλου, καθώς και
  • Σειρά δράσεων για τον Ψηφιακό εκσυγχρονισμό των κεντρικών συστημάτων Ομίλου (ERP) και την ενίσχυση της Κυβερνοασφάλειας.

(Από αριστερά προς τα δεξιά) ο κ. Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Βασίλης Τσάιτας, Group CFO του Ομίλου ΕΛΠΕ, ο κ. Λεωνίδας Κωβαίος, Διευθύνων Σύμβουλος της HELPE DIGITAL και Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής & Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ομίλου ΕΛΠΕ και ο κ. Γιάννης Εμίρης, Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής της σύμβασης χρηματοδότησης ήταν ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking της Alpha Bank κυρία Γεωργία Φαρμάκη, o Διευθυντής της Διεύθυνσης Corporate Banking της Alpha Bank κ. Αλέξανδρος Κριεζής-Καρρέρ, ενώ τον Όμιλο ΕΛΠΕ εκπροσώπησαν ο Group CFO κ. Βασίλης Τσάιτας, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELPE DIGITAL και Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής & Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ομίλου κ. Λεωνίδας Κωβαίος.

Διαβάστε επίσης: Πώς αλλάζει το μέλλον της χώρας το Ταμείο Ανάκαμψης

Ψηφιακή Εποχή

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, κ. Γιάννης Εμίρης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που υποστηρίζουμε έμπρακτα, σε συνεργασία με το ΤΑΑ, τον Όμιλο ΕΛΠΕ στο ταξίδι του προς τη νέα Ψηφιακή Εποχή. Η σημασία του έργου αυτού, είναι διττή, πρώτον διότι συντελεί στον στόχο της ψηφιακής μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, και δεύτερον διότι αποτελεί ένα βήμα προόδου στην κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης, προς έναν πιο αποδοτικό κλάδο ενέργειας – ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της ανταπόκρισης στην εξελισσόμενη ενεργειακή και κλιματική κρίση. Η Alpha Bank, η Τράπεζα που βρίσκεται στην 1η θέση στις επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις στη χώρα, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή της για την υποστήριξη παρόμοιων αναπτυξιακών σχεδίων με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους».

Από την πλευρά του Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Νίκος Μαντζούφας σημείωσε: «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση ψηφιακού μετασχηματισμού, η οποία επικεντρώνεται, τόσο στο θέμα της κυβερνοασφάλειας όσο και σε θέματα που αφορούν στη ψηφιακή επιχείρηση και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό συστημάτων και διαδικασιών. Και σε αυτή την περίπτωση καταδεικνύεται ότι το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζει δυναμικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα τους».

Ο Group CFO του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Βασίλης Τσάιτας σχολίασε: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής “Vision 2025”, ο Όμιλος ΕΛΠΕ προχωρά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος Ψηφιακού Μετασχηματισμού που ενισχύει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με σημαντικά αναμενόμενα λειτουργικά και οικονομικά οφέλη και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την πρώτη περίοδο εφαρμογής του. Με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο έναν ιδιαίτερα ελκυστικό και μακροπρόθεσμο μηχανισμό χρηματοδότησης, με την υποστήριξη της Alpha Bank και του ΤΑΑ, που θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει: Ενισχύεται με νέες εταιρείες-μέλη
Επιχειρήσεις |

Ποιες πέντε εταιρείες εισήλθαν στην πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει

Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύεται και καλωσορίζει πέντε νέες εταιρείες στη συμμαχία, την πολυεθνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε λύσεις ψηφιακών τεχνολογιών, ΑCCENTURE, την EDENRED, μία ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών, την εταιρεία τροφίμων και ποτών […]