Με τους αγοραστές να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους γύρω από τη μετοχή της ΔΕΗ, σε μια συγκυρία όπου το πλείστο των εισηγμένων στο ταμπλό πιέστηκε, έκλεισε και η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας οριακά σε θετικό έδαφος.

Μιας εβδομάδας πτωτικής, η δεύτερη συνεχόμενη, και τη συμπεριφορά άρρηκτα συνδεδεμένη με το κλίμα στη Wall Street, που παρέμεινε αρνητικό. Σε κάθε περίπτωση, η διστακτικότητα είναι εμφανής, με τα βλέμματα να πέφτουν πλέον στην επικείμενη ανακοίνωση της ΕΚΤ σχετικά με την επιτοκιακή της στόχευση, εν μέσω σοβαρών πληθωριστικών πιέσεων εντός Ευρωζώνης, σε επίπεδα ρεκόρ.

Στο ΧΑ, οι μη τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να επιδεικνύουν ανθεκτικότητα, απορροφώντας τις όποιες ρευστοποιήσεις, εν αντιθέσει με τις τράπεζες που συνεχίζουν να δίνουν νευρικές συνεδριάσεις, όντας και πιο επιθετικές από τον μέσο όρο.

Την παράσταση θα κλέψει τις επόμενες ημέρες η διαδικασία ΑΜΚ της ΑΤΤ, που αν και μικρή σε μέγεθος, αφορά σε ιδιόρρυθμη ΑΜΚ, αφενός με προεκτάσεις στον λοιπό τραπεζικό κλάδο και το πώς βλέπουν οι επενδυτές αυτόν, αφετέρου συμβολικού χαρακτήρα για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Ειδική μνεία στη μετοχή της Space Hellas, που φαίνεται να επέστρεψε στην παραδοσιακή της αδυναμία να αποτυπώσει στο ταμπλό την αξία της εταιρείας, έχοντας χάσει πάνω από 25% το τελευταίο διάστημα, και πολύ μακριά από την απόδοση των υπολοίπων τεχνολογικών.

Για τον ΓΔ, οι 880 μονάδες παραμένουν αντίσταση, με τη ζώνη υποδοχής στην περιοχή των 800.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News