Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τη χθεσινή μεγάλη πτώση που προκάλεσαν οι εξελίξεις στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης της Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, με τον κλάδο των λιανεμπόρων να κερδίζει 2,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,07% στις 7.292 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,66% στις 12.844 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,59% στις 6.129 μονάδες.

Οι επενδυτές

Μπορεί να υπάρχουν προσπάθειες ανάκαμψης σήμερα στις ευρωαγορές, εντούτοις οι επενδυτές αναλογίζονταν μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, με τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία να κυριαρχεί.

Οι απότομες καθοδικές κινήσεις των τελευταίων ημερών ήρθαν μετά την ανακοίνωση του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom ότι οι ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 θα σταματήσουν επ’ αόριστον, επικαλούμενη πρόσθετες απαιτήσεις επισκευής. Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 δεν θα ξαναρχίσουν έως ότου η Siemens Energy επισκευάσει τον ελαττωματικό εξοπλισμό, δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Vitaly Markelov.

Σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον, οι αναλυτές της στρατηγικής προτρέπουν τους επενδυτές να διαθέσουν περισσότερα από τα χαρτοφυλάκια τους σε μετρητά σε αυτές τις ασταθείς περιόδους, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων σημαίνουν πλέον υψηλότερες αποδόσεις. «Τα μετρητά ήταν ο βασιλιάς» τον περασμένο μήνα, διαπίστωσε η Bank of America, καθώς οι περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων – όπως μετοχές, ομόλογα και ακόμη και εμπορεύματα – παρουσίασαν απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές