Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τις κεντρικές τράπεζες στην Κίνα και την Αυστραλία να θολώνουν το τοπίο με τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κατάφερε και μείωσε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες του και έκλεισε οριακά υψηλότερα, ενώ σταθεροποιητικά έκλεισε και ο Topix.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,42%. Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε αύξηση 1,01% και ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 0,655% υψηλότερο.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε ελάχιστα και ο Kosdaq κέρδισε 0,68%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα.

Αύξηση επιτοκίων

Η Reserve Bank of Australia αύξησε τα επιτόκια κατά μισή μονάδα στο 2,35%, όπως αναμενόταν από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Η κεντρική τράπεζα θα παρακολουθεί τις καταναλωτικές δαπάνες και τους παράγοντες που τις οδηγούν, κάτι που θα είναι «βασικός καθοριστικός παράγοντας για το πόσο γρήγορα θα αυξήσει τα επιτόκια», ανέφερε η ανακοίνωση της τράπεζας.

Από την άλλη, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την αναλογία υποχρεωτικών συναλλαγματικών αποθεματικών, ή το ποσό των συναλλαγματικών αποθεματικών που πρέπει να διατηρούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να βελτιώσει την ικανότητα τους να χρησιμοποιούν κεφάλαια συναλλάγματος. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, το RRR θα είναι 6%, από 8%.

«Αυτή η περικοπή θα συμβάλει στην αύξηση της ρευστότητας συναλλάγματος και συνεπώς στη μείωση της πίεσης στο γιεν», σχολίασαν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές