Αναστολή συναλλαγών υπάρχει τα τελευταία λεπτά στο ελληνικό χρηματιστήριο, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης εμφάνιζε έντονες διακυμάνσεις και αυξημένη μεταβλητότητα, με το ΧΑ να προσπαθεί να κρατήσει την ανοδική του πορεία, βρίσκοντας στηρίγματα στους τίτλους του λιανεμπορίου και της ενέργειας.

Λίγο πριν τις 14:00 ο γενικός δείκτης σημείωνε κέρδη 0,83% στις 836,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 22 εκατ. ευρώ.

Αρνητικό το κλίμα

Το κλίμα δεν είναι θετικό, με το ενεργειακό μέτωπο να είναι ανοιχτό για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό μιας ακόμη κρίσης, συνοδευμένης με αυξημένο πληθωρισμό.

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με την Trader24, οι αγορές προσπαθούν να προεξοφλήσουν τα σενάρια για τις επικείμενες ανακοινώσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη νομισματική πολιτική της.

Η ένταση της πτώσης των τελευταίων ημερών έχει απομακρύνει για τα καλά την πρώτη κοντινή αντίσταση, ώστε η μεταβλητότητα να αναμένεται υψηλή, αναδεικνύοντας και το μέγεθος του κινδύνου που θα αναλάμβανε κάποιος σε κάποια επενδυτική απόφαση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Σε επίπεδο τίτλων , οι στηρίξεις έρχονταν από τα ισχυρά κέρδη των Τιτάν, Ελληνικών Πετρελαίων, Coca Cola, Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και ΔΕΗ, τα οποία απορροφούσαν τις πιέσεις σε Eurobank, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο, Εθνική και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών