Στο κενό έπεσε η πρωινή προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχεται από μερίδα τίτλων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,09% στις 830,12 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 12 εκατ. ευρώ.

Στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης έχει χάσει σχεδόν το 8% της αξίας του, με τις πτωτικές ημέρες μάλιστα να χαρακτηρίζονται από έντονες κινήσεις, σε αντίθεση με τις νωθρές ανακάμψεις. Έτσι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια αξιοσημείωτη εκκίνηση των συναλλαγών, ο τζίρος δεν μαρτυρά αποφασιστικότητα από την πλευρά των αγοραστών, παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις έχουν συμπιεστεί σημαντικά.

Εμπόδια

Βέβαια, όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, μια γενικευμένη ανάκαμψη της αγοράς έχει πολλά εμπόδια να υπερκεράσει για να συμβεί, επομένως οι στηρίξεις είναι εύλογο να βγαίνουν σε τίτλους που είτε έχουν συμπιεστεί σημαντικά είτε έχουν λόγους να απορροφούν το ενδιαφέρον, ένας εκ των οποίων είναι τα αποτελέσματα του β’ 3μηνου. Σε περιόδους έντονων αναταράξεων, όπως είναι η τρέχουσα, παραδοσιακά το ΧΑ στηρίζεται σε λίγους τίτλους, πριν δοθεί το σύνθημα της ανάκαμψης, ή κατά τις ανάπαυλες της πτωτικής πορείας.

Έτσι σε επίπεδο τίτλων, τα πρόσημα είναι πλέον μοιρασμένα, με τις Coca Cola, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια να προσπαθούν να απορροφήσουν την πτώση των Πειραιώς, Eurobank και Μυτιληναίου. Ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, ΕΛΧΑ και Λάμδα, ενώ πτωτικά οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Alpha Bank, Quest, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες