Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Καλλιμάνης, με την εταιρεία να ενισχύεται πλέον από τον όμιλο Dardanel με στόχο να φτάσει ξανά την κορυφή της κατηγορίας των κατεψυγμένων ψαριών και θαλασσινών, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Καλλιμάνης: Στον έλεγχο της τουρκικής Dardanel με τη «βούλα» του δικαστηρίου

Η επανεκκίνηση της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, περιλαμβάνει την ανάπτυξη της μάρκας «Καλλιμάνης» στα κανάλια του οργανωμένου λιανεμπορίου και της μαζικής εστίασης στην Ελλάδα, τη διεύρυνση των υφιστάμενων σειρών προϊόντων με νέους κωδικούς, την είσοδο σε νέες κατηγορίες αλιευμάτων και την ανάπτυξη των εξαγωγών. Στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων  παραμένει πάντα η πλήρης αξιοποίηση των υπερσύγχρονων μονάδων στο Αίγιο και η ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής κοινωνίας.

Ο στόχος για επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας σε νέες αγορές είναι πρωταρχικής σπουδαιότητας, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ η οικονομική σταθερότητα και το μέγεθος της Dardanel αποτελεί το ιδανικό εφαλτήριο για να μετουσιωθεί η Καλλιμάνης σε μια παγκόσμια μάρκα, συνώνυμη με το μεράκι και την ποιότητα σε κάθε πιάτο στο οποίο θα σερβίρονται οι γεύσεις μας.

Οικογενειακές επιχειρήσεις

Ως οικογενειακές επιχειρήσεις που αθροιστικά συγκροτούν εμπειρία 100 και πλέον χρόνων στον κλάδο, η Καλλιμάνης και η Dardanel εκπροσωπούν τη βαθιά τεχνογνωσία, την υψηλή ποιότητα και το πάθος για εξέλιξη στις θαλασσινές γεύσεις.

Η Κωνσταντίνα Καλλιμάνη, αναφέρει σχετικά: «Η επόμενη μέρα στην ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ έχει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στον κλάδο. H εξαγορά μας από τον όμιλο Dardanel έχει καθοριστικό ρόλο, καθώς διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία, ενώ παράλληλα μοιραζόμαστε κοινές φιλοδοξίες, αρχές και όραμα. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί πάμε μπροστά, με πρώτη μας μέριμνα πάντοτε τους ανθρώπους μας στο Αίγιο, οι οποίοι μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα».

Ο ιδρυτής της Dardanel, Niyazi Önen δήλωσε: «Στην Dardanel τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την εταιρεία ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ και τις οικογενειακές αξίες που τη χαρακτηρίζουν, καθώς είναι οι ίδιες αξίες που εμπνέουν και εμάς στα 38 χρόνια πορείας μας. Σχεδιάζοντας το μέλλον της εταιρείας KALLIMANIS είδαμε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και είμαστε βέβαιοι ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο για τις διεθνείς αγορές».

Πρόσφατα ο όμιλος εταιρειών Dardanel Önentaş συμπεριλήφθηκε στον χρηματιστηριακό δείκτη BIST 50 Index, που περιλαμβάνει τις 50 εισηγμένες εταιρείες με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση και τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, στο πλαίσιο του Istanbul Stock Exchange.

Τι σηματοδοτεί η νέα εποχή

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αιγίου, που δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουνίου, ενέκρινε τη συμφωνία εξυγίανσης της Καλλιμάνης, η οποία με τη σειρά της αρχικά εξασφαλίζει τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα προβλέπει την πλήρη αναδιάρθρωση και τακτοποίηση των οφειλών της εταιρείας, κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας με Δημόσιο, τράπεζες και προμηθευτές.

Με την επικύρωση της συμφωνίας, η νέα εταιρεία θα μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά όλες τις γραμμές παραγωγής των εγκαταστάσεων του Αιγίου, αλλά και να υλοποιήσει εκτενές επιχειρηματικό πρόγραμμα, που εκπονήθηκε από την Deloitte Greece, και θα αποτελέσει τη βάση για την επάνοδο του brand στην κορυφή της κατηγορίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις