Με απώλειες έκλεισαν, ως επί το πλείστον οι αγορές στην Ασία, καθώς επηρεάστηκαν από τα τελευταία στοιχεία από τις μεγάλες οικονομίες της περιοχής, αλλά και το δύσκολο διεθνές περιβάλλον το οποίο έχει διαμορφωθεί.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε 0,89% χαμηλότερα και ο Topix υποχώρησε κατά 0,71%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε με μικρές μεταβολές και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,36%. Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 1,75%, επηρεασμένος από το -2,45% του Hang Seng Tech.

Στη τη Νότια Κορέα, ο Kospi διαπραγματεύτηκε κατά 1,55% χαμηλότερα και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε κατά 1,36% χαμηλότερος.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 7,1% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 12,8%, μετά την αύξηση 18% τον Ιούλιο.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,3%, λιγότερο από την πρόβλεψη για άνοδο 1,1% και την αύξηση 2,3% τον Ιούλιο. Η χώρα σημείωσε εμπορικό πλεόνασμα 79,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο λόγω ασθενέστερων εισαγωγών, μετά το εμπορικό πλεόνασμα 101,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο.

Παράλληλα, η οικονομία της Αυστραλίας αναπτύχθηκε κατά 0,9% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η αυστραλιανή οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,6% το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές