Εντείνονται οι πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με τους πωλητές να βρίσκουν και πάλι ευκαιρία να επιβάλουν τον ρυθμό τους μετά τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ της Ελλάδας το β’  τρίμηνο του έτους.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,87% στις 827,62 μονάδες, αν και μόλις στις 11:00 επιχειρούσε να κινηθεί σε θετικά εδάφη.

Δοκιμασία

Αν και η ελληνική οικονομία «έτρεξε» με καλύτερο του αναμενομένου ρυθμό σε ετήσια βάση, η αγορά δεν αντέδρασε καλά, εντείνοντας τις πιέσεις. Πλέον η στήριξη στη ζώνη των 825 – 830 μονάδων δοκιμάζεται, με τους αγοραστές να έχουν αναδιπλωθεί σε πολύ επιλεγμένους τίτλους, αδύναμους να κρατήσουν στην παρούσα στηρίξεις.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον ΟΤ, τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι το «κλειδί» για τους επικείμενους υπολογισμούς του νέου κυβερνητικού πακέτου της ΔΕΘ, με την αγορά να ανησυχεί μήπως λάβει αυτό το πακέτο προεκλογικό χαρακτήρα.

Είναι άλλωστε μία ακόμη πηγή ανησυχίας για την αγορά, εκτός των διεθνών ενεργειακών εξελίξεων και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την αυριανή συνεδρίαση.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΔΕΗ χάνει 4,65%, με τις Coca Cola, Σαράντη, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Λάμδα να δέχονται επίσης ισχυρές πιέσεις. Πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean, ενώ η Jumbo σημειώνει κέρδη 2,21%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών