Η μετοχή της 3Μ (NYSE:ΜΜΜ) έχει βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση, καθώς η σημαντική απώλεια της επενδυτικής της βάσης έχει οδηγήσει την τιμή στο ταμπλό της Νέας Υόρκης να βλέπει απώλειες 21% σε μηνιαία βάση, ευρισκόμενη πλέον στα προ πολλών μηνών επιτευχθέντα χαμηλά 9 ετών, στην περιοχή των 114 δολαρίων. Το επίπεδο συνιστά και το τελευταίο σημείο από όπου μπορεί να βγουν υποστηρικτικές αγορές, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η στρέβλωση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της απόδοσης της μετοχής και της χρηματοοικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Ο δρόμος προς τον νότο είναι μεγάλος

Η μακροπρόθεσμη εικόνα της μετοχής παραμένει αδύναμη, καθώς η συνδυασμένη αφήγηση της αδυναμίας των επενδυτών να υπερκεράσουν τα εμβληματικά 200 δολάρια και της έκθεσης της εταιρείας στις υφιστάμενες πληθωριστικές πιέσεις, τουλάχιστον με προεξοφλητική δυναμική, έχουν δώσει μια πτωτική τάση στην πάλαι ποτέ κραταιά μετοχή, πετώντας την στην κατηγορία κεφ/σης κάτω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε να βρεθεί από το 2013.

Το κενό έως το κάτω όριο της τάσης είναι μεγάλο, καθώς στέκονται απειλητικά τα 70 δολάρια, με τη μετοχή να καταγράφει ήδη την 4η πτωτική της συνεχόμενη εβδομάδα, παίρνοντας μάλιστα πίσω όλα τα κέρδη του Ιουλίου. Και μάλιστα, η πεντάμηνη μάχη στις παρυφές των 155 δολαρίων δίνει την εντύπωση ότι όσο η μετοχή κινείται κάτω από εκεί, δύσκολα θα βρει αρκετούς ενδιαφερόμενους.

Τελευταία ανακοίνωση για την αναχώρηση του συρμού

Τα τρέχοντα επίπεδα των 117 δολαρίων μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ένα σημείο από όπου θα δικαιολογείτο κάποιου είδους ανοδική αντίδραση κόντρα στο υφιστάμενο αρνητικό momentum, επί της βάσης της προσέγγισης της τιμής στο κάτω όριο του σχηματισμού.

Η αντίδραση ίσως οδηγήσει προς τα 123 σε πρώτη φάση, με όλο το κλίμα να είναι απαισιόδοξο, ενώ οποιαδήποτε απώλεια των 117 συνιστά εκ νέου είσοδο της μετοχής σε ζώνη υπερπώλησης, με επόμενη στάση την περιοχή των ψυχολογικής σημασίας 100 δολαρίων.

Συμπαγή χρηματοοικονομικά, αγκάθι η ασύμμετρη κάμψη της καθαρής κερδοφορίας

Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία στο πλείστο των εισηγμένων στη Wall Street, η εικόνα της 3Μ δεν παραπέμπει σε σημαντικά προβλήματα. Βεβαίως, η για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μείωση του κύκλου εργασιών της είναι ένα ζήτημα, ωστόσο οι χαμηλές ποσοστιαίες απώλειες (-0,25% και -2,77%) αντισταθμίζουν εν μέρει την κατάσταση.

Τα σύννεφα μαζεύονται στην κερδοφορία της εταιρείας, που είδε 95% κάμψη το β’ τρίμηνο του 2022, κάτι που προφανώς θα απογοητεύσει τους εραστές του μερίσματος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι παραδοσιακά γενναίο, με τρέχουσα απόδοση 4,89% ετήσιο.

Οι λειτουργικές χρηματοροές της εταιρείας παραμένουν σταθερές πέριξ των 1,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 6,27% και απόδοση ιδίων κεφαλαίων 29,44.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News