Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι «σθεναρά δεσμευμένη» στον έλεγχο του πληθωρισμού, αλλά υπάρχει ελπίδα ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς «πολύ υψηλό κοινωνικό κόστος», δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

Αναφερόμενος στη μάχη του πρώην προέδρου της Fed, Πολ Βόλκερ, ενάντια στον πληθωρισμό στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν η πολιτική της Fed προκάλεσε ύφεση και το ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 10%, ο Πάουελ είπε μιλώντας σε συνέδριο του Cato Institute, ότι Βόλκερ προσπαθούσε να ξεριζώσει χρόνια αυξανόμενων προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Και πρόσθεσε: «Ο Βόλκερ ακολούθησε αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες».

Διαβάστε επίσης – FED: Επιμένει αντιπληθωριστικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει βρει και τη λύση

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι (στη μείωση του πληθωρισμού)…Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε το είδος του πολύ υψηλού κοινωνικού κόστους που ο Πολ Βόλκερ και η Fed έπρεπε να φέρουν στο παιχνίδι»

«Η ιστορία προειδοποιεί έντονα για την πρόωρη χαλάρωση της πολιτικής. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι σε αυτό το έργο και θα το διατηρήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο Πάουελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή