Εντός χρονοδιαγράμματος προχωρούν τα έργα της Dimand, ενώ αναζητά και νέες ευκαιρίες, όπως είπε από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης της Dimand ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ωστόσο επεσήμανε ότι ταυτόχρονα γίνονται και stress test στην εταιρεία με το δεδομένο ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα πρωτοφανείς και άγνωστες συνθήκες».

Διαβάστε επίσης: Project “Skyline”: Dimand και Premia Properties οι προτιμητέοι επενδυτές

Στόχος είναι την επόμενη διετία η Dimand να συνεχίσει προστατευμένη από όποια θύελλα έρθει.

Να σημειωθεί ότι είναι η έκτη φορά που πραγματοποιείται η δοκιμασία των stress test. Η πρώτη φορά που είχε γίνει ήταν το 2007.

Project Skyline

Αναφορικά με το Project Skyline της Alpha Bank, η κοινοπραξία Dimand Real Estate – Premia Properties ΑΕΕΑΠ – EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), στην οποία η Dimand έχει ηγετικό ρόλο, βρίσκεται σε  διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των τελικών συμβάσεων.

Η κοινοπραξία έχει αναδειχθεί ως προτιμητέος επενδυτής για το επενδυτικό όχημα της Alpha Bank, το οποίο περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων διαφόρων χρήσεων με σημαντική συγκέντρωση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται αυτοτελή εμπορικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Φιλελλήνων (Πλατεία Συντάγματος), επί της οδού Σταδίου (Πλατεία Κοραή), στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου κ.α., καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο 570 – και πλέον – ακινήτων, συνολικής αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία, η Dimand εξασφαλίζει σημαντικό αντικείμενο νέων έργων προς ανάπτυξη.

Η νέα επενδυτική εταιρεία που θα δημιουργηθεί και στην οποία η Alpha Bank θα κατέχει μειοψηφικό ποσοστό, αναμένεται να αποτελέσει έναν σημαντικό παίκτη στην αγορά, με δεδομένο ότι από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της θα διαθέτει έσοδα.

Πύργος Πειραιά

Το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2023, εννέα μήνες πριν τη συμβατική υποχρέωση της Dimand προς τον δήμο Πειραιά, αναμένεται να δοθεί στους νέους χρήστες ο Πύργος του Πειραιά, όπως ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ήδη με μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες έχουν υπογραφεί προμισθώσεις για το 65% των γραφειακών χώρων.

Ξεκινά η δεύτερη φάση ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά

Στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, όπου η Dimand έχει παραδώσει ήδη τα πρώτα επενδυτικά ακίνητα σε Grivalia και Premia, ξεκινά η δεύτερη φάση ανάπλασης.

Εκεί πρόκειται να δημιουργηθούν τρία ακόμα ακίνητα. Δύο από αυτά θα είναι οικιστικά και θα ξεκινήσουν έως το τέλος του 2022, ενώ το τρίτο αφορά την ανάπτυξη του πρώην ακινήτου Δασκαλάκη. Το συγκεκριμένο ακίνητο των 17 στρεμμάτων έχει ήδη προταθεί στο Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων για τη στέγαση των νέων Δικαστηρίων Πειραιά.

Το πρώτο ακίνητο από τα οικιστικά θα έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 4.500 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το δεύτερο 2.000 τ.μ.

Όσον αφορά το πρώην ακίνητο Δασκαλάκη με προβλεπόμενη ανωδομή στις 26.000 τ.μ., εάν η πρόταση της εταιρείας δεν επιλεγεί στον διαγωνισμό για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, το εναλλακτικό πλάνο αφορά την διαμόρφωση του ακινήτου με γραφεία, οικιστικές υποδομές και πιθανώς τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου.

Μινιόν και Softex

Για την ανάπλαση του εμβληματικού κτιρίου της Ομόνοιας όπου στεγαζόταν το «Μινιόν», η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία των μελετών, σε φάση αναζήτησης «ποιοι μισθωτές ενδιαφέρονται και για ποιες χρήσεις», ενώ αναμένονται νεότερα από Οκτώβριο.

Σε σχέση με το πρώην ακίνητο της Softex στην περιοχή του Βοτανικού, μια επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ, προχωρούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες, στο πλαίσιο του γενικότερου πλάνου της Dimand στον τομέα των αναπλάσεων.

Η Dimand αναμένεται να κάνει μέχρι το τέλος του 2022 exit από projects όπως το ξενοδοχείο Moxy στην Ομόνοια, το κτίριο Kaizen, και τα οικιστικά στη Μύκονο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις