Με ένα μεγαλοπρεπές +21% στο ταμπλό (NYSE:ASAN) στο after market υποδέχτηκαν οι επενδυτές την προγραμματισμένη ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας λογισμικού ASANA. Από μόνα τους, τα αποτελέσματα ήταν άσχημα, ωστόσο η παράλληλη ανακοινωθείσα απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της, Dustin Moskovitz, να επενδύσει 350 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά μετοχών της εταιρείας, λειτούργησε πολύ θετικά για την τιμή της μετοχής.

Οι προσδοκίες είναι θετικές

Ο Moskovitz δήλωσε κάτι παραπάνω από αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας που διευθύνει, της οποίας είναι και συνιδρυτής, όπως εξάλλου ήταν προ πολλών ετών και στον κολοσσό ΜΕΤΑ, πρώην Facebook. Και παρά το γεγονός ότι οι ΚΑΧ δεν δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση, η επιχειρηματολογία της συνέχισης της μεγέθυνσης του κύκλου εργασιών αμβλύνει την κατάσταση.

Πάλι σε ζημίες

Η εταιρεία ανακοίνωσε για άλλο ένα τρίμηνο εκτεταμένες ζημίες 113 εκατομμυρίων δολαρίων, ήτοι το 84% του συνολικού τριμηνιαίου τζίρου (!), ενώ παράλληλα 66% ανώτερες σε ετήσια βάση. Έτσι, οι ζημίες ανά μετοχή ανήλθαν στα 34 λεπτά, από 23 την ίδια περίοδο ένα έτος πριν, και τελικά τα 350 εκατομμύρια θα λειτουργήσουν κατευναστικά ως χρηματοροές για τη συνέχιση της λειτουργικής δραστηριότητας.

Η πορεία της μετοχής είναι απογοητευτική

Η σχετικά νεοεισελθείσα μετοχή έχει δύο περιόδους. Την πολύ ανοδική στο 2021, με απόδοση πάνω από 700%, και την πολύ πτωτική στο 2022, χάνοντας τα 9/10 της αξίας της.

Σε πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η πολύ πιεσμένη μετοχή πάτησε στα 17 δολάρια που συνιστούν και τη στήριξη στην τρέχουσα αγοραστική βάση, υποδεικνύοντας και τη σημασία του επιπέδου. Είναι προφανές ότι ενδεχόμενη απώλεια αυτού θα χαλάσει ακόμα και αυτό το κλίμα που στηρίζεται στην ειδησεογραφία, ενώ παράλληλα θα υπάρξει επανατροφοδότηση της πτωτικότητας εξαιτίας της εξόδου των επενδυτών που εισήλθαν σε αυτήν την περιοχή. Η επόμενη στάση στην πτώση οριοθετείται στην περιοχή των 12, ενώ η κοντινή αντίσταση στα 24,60.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News