Με άλμα που φτάνει το 4% συνεχίζουν οι τράπεζες να δίνουν ώθηση στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ στον «χορό» της ανάκαμψης της αγοράς εισέρχονται όλο και περισσότεροι τίτλοι.

Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,13% με τον τζίρο μάλιστα ήδη να ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας την ενεργοποίηση των αγοραστών.

Οι αγοραστές, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, είχαν δείξει τις προθέσεις τους από το τελευταίο δίωρο της χθεσινής συνεδρίασης, αποτυπώνοντας τις προσδοκίες που δημιούργησαν για τα έσοδα του οι τελευταίες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, σήμερα ο γενικός δείκτης διαπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση των 832 μονάδων και έχει βάλει πλώρη για τις 850 μονάδες.

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ

Τώρα το βλέμμα στρέφεται στην παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα φανεί εάν η δημοσιονομική σύνεση θυσιαστεί στον προεκλογικό προσανατολισμό. Ο Κ. Μητσοτάκης και να απευθυνθεί στην κοινωνία που φοβάται ότι έρχονται χειρότερα αλλά και να αλλάξει η ατζέντα που καθημερινά μονοπωλείται από ειδήσεις για τις υποκλοπές, ανεβάζοντας τον πολιτικό κίνδυνο και στο ΧΑ.

Διαβάστε επίσης – Υψηλές προσδοκίες για τη φετινή 86η ΔΕΘ

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε αυτό το πλαίσιο, Πειραιώς, Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Coca Cola και ΔΕΗ οδηγούν σε σημαντικά κέρδη την αγορά, ενώ σημαντική είναι η άνοδος σε Aegean, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών