Ισχυρή είναι η ανάκαμψη που σημειώνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μάλιστα ανεβάζει σημαντικά και τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, στην προσπάθεια του να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη των τριών προηγούμενων εβδομάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,44% στις 837,85 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Όπως διαφάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των αγοραστών, καθώς η τελευταία αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναμένεται να δώσει ώθηση στα έσοδα από τόκους, δεδομένου του ότι μεγάλο ποσοστό των χορηγήσεων είναι σε κυμαινόμενο επιτόκιο. Και αυτή η προοπτική δίνει μεγάλα περιθώρια σε ένα κλάδο που οδηγεί την κατεύθυνση της αγοράς, αλλά στην εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Καλύτερες επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου στο μέτωπο των ισολογισμών άλλωστε να βελτιώσει και τα περιθώριά του για στήριξη της οικονομίας, η οποία εισέρχεται, αν δεν έχει εισέλθει ήδη, σε ένα δύσκολο μονοπάτι ενεργειακής κρίσης. Βέβαια, το κλίμα παραμένει εύθραυστο, εντούτοις τα παραπάνω μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Βιοχάλκο ξεχωρίζουν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Λάμδα, Motor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Titan, Aegean και ΑΔΜΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες