
Η ταύτιση των ελληνικών προϊόντων με την ποιότητα και την ασφάλεια, αποτελεί το «κλειδί» για να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, στη διάρκεια της τοποθέτησής του σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, με θέμα «Η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω των Διεθνών Εκθέσεων και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον στόχο. Ανάδειξη του ρόλου της διαπίστευσης στην εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων».
Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Γεωργαντάς: Επισιτιστική επάρκεια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
«Η χώρα μας δεν μπορεί να έχει μεγάλη παραγωγή», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η ταύτιση των προϊόντων μας με την ποιότητα και την ασφάλεια και η αξιοποίηση της παγκόσμιας τάσης για πιο ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να κατακτήσουν σημαντική θέση στις αγορές διεθνώς». Σημείωσε, ότι η διαδικασία της πιστοποίησης μέσω του ΕΣΥΔ, επικυρώνει τη ζητούμενη ποιότητα και ασφάλεια και χαρακτήρισε τις πιστοποιήσεις – διαπιστεύσεις του εθνικού συστήματος, «διαβατήριο» για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές παγκοσμίως.
Διαβάστε επίσης: Γιώργος Γεωργαντάς: Να ενισχυθεί το εθνικό brand των ελληνικών τροφίμων
Aρχές της κυκλικής οικονομίας
Στο μεταξύ, τη θέση του ότι η ιδιοπαραγωγή στις ζωοτροφές μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην εξοικονόμηση ενέργειας, διατύπωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ που έγινε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, με θέμα την κυκλική οικονομία. «Εάν δε λειτουργήσει η κυκλική οικονομία με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί, τίποτα δεν θα είναι βιώσιμο», είπε ο ίδιος, κάνοντας αναφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.
Ο υπουργός συμμετείχε και σε εκδήλωση που οργάνωσε στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ η «Νέα Γενιά Αγροτών», με τη φροντίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, ύψους 525 εκατ. ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο που προκηρύχθηκε μέχρι σήμερα. Τόνισε, ότι η στήριξη των νέων αγροτών αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, μαζί με την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών μας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση