Τις δράσεις και τα έργα που προωθεί το «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες» παρουσίασε σε σημερινή εκδήλωση, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Το συγκεκριμένο Κέντρο, που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί μια συμφωνία συνεργασίας 20 φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προωθεί την ισότητα των φύλων και το γυναικείο ταλέντο, μέσω της ένταξης των γυναικών σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και της ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας των γυναικών σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης.

Διαβάστε επίσης: Σχοινάς – ΔΕΘ: Επενδυτικός προορισμός και κόμβος γνώσης η Θεσσαλονίκη

Όπως δήλωσε η υφυπουργός, «με τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στο μέλλον, δημιουργώντας ένα σύστημα γνώσης, ενθάρρυνσης και στήριξης των κοριτσιών και των γυναικών από τη μικρή ακόμη ηλικία και σε όλη την πορεία τους προς την επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Οι δράσεις

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η δράση «Η Υγεία έχει Φύλο: Ενίσχυση του Γραμματισμού της Υγείας στην Α’ & Β’ βάθμια Εκπαίδευση ως Εργαλείο προώθησης της Ισότητας». Το έργο εισάγει για πρώτη φορά την έννοια του Γραμματισμού Υγείας (Health Literacy) στην Ελλάδα με τρόπο συστηματικό και βιώσιμο, ενώ, με τη συνεργασία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), έχει σχεδιαστεί το έργο «Ένταξη και Ενίσχυση της Απασχόλησης των Γυναικών σε Τομείς της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης». Στόχος του έργου είναι να εξειδικεύονται τόσο οι τοπικές ανάγκες της αγοράς εργασίας όσο και η παρεχόμενη κατάρτιση σε τομείς της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, ενώ, παράλληλα, θα προωθούνται και οι πολιτικές ισότητας, μέσω της συνεργασίας των δομών και των επιτροπών ισότητας.

«Και οι δύο αυτές δράσεις αναδεικνύουν την οριζόντια και ουσιαστική ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις εφαρμοζόμενες πολιτικές» σημείωσε η κ. Συρεγγέλα και συμπλήρωσε: «Καταπολεμάμε παραδοσιακά στερεότυπα που κρατούν τις γυναίκες πίσω. Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να τολμούν, να δημιουργούν, να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και έχουν την αμέριστη υποστήριξη όλων μας σ’ αυτή την προσπάθεια».

Στην εκδήλωση, με θέμα «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες», που διοργάνωσε η υφυπουργός στο περίπτερο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη ΔΕΘ, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και μίλησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Αθανάσιος Καΐσης, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», Γιάννης Εμίρης, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα