Αντιμέτωποι με αυξήσεις στις τιμές τηε βενζίνης θα βρεθούν οι Αμερικανοί τον χειμώνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιορίσει σημαντικά την αγορά ρωσικού πετρελαίου, προσθέτοντας ότι ένα προτεινόμενο δυτικό ανώτατο όριο τιμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας σχεδιάζεται για να κρατήσει τις τιμές υπό έλεγχο.

«Είναι ένας κίνδυνος, και είναι ένας κίνδυνος που εργαζόμαστε πάνω στο ανώτατο όριο τιμών για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε η Γέλεν στο CNN.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Εκτίναξη τιμών πετρελαίου κατά 40% αν δεν επιβληθεί πλαφόν

Οι δυτικές κυρώσεις

Η πιθανή αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα  προέλθει επειδή η ΕΕ «θα σταματήσει ως επί το πλείστον να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο» και θα επιβάλει απαγόρευση στις υπηρεσίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να μεταφέρει πετρέλαιο με δεξαμενόπλοια, είπε.

Το σχέδιο για το ανώτατο όριο τιμών που συμφωνήθηκε από τις πλούσιες χώρες της G7 καλεί τις συμμετέχουσες χώρες να αρνηθούν την ασφάλιση, τη χρηματοδότηση, τη διαμεσολάβηση, τη ναυσιπλοΐα και άλλες υπηρεσίες σε φορτία πετρελαίου που τιμολογούνται πάνω από ένα ανώτατο όριο τιμών για το αργό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η Γέλεν  δήλωσε ότι το ανώτατο όριο τιμών αποσκοπεί στη μείωση των εσόδων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για να διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου για να κρατήσει χαμηλά τις παγκόσμιες τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια