Σε εξαγωγέα πράσινης ενέργειας μπορεί να εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα, η οποία χάρη στο πλούσιο δυναμικό της σε ανανεώσιμες πηγές, μπορεί να αποκτήσει πλήρη ενεργειακή αυτονομία, όπως επισήμανε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Κατά την ομιλία του στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία της 86ης ΔΕΘ και αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στα επόμενα χρόνια η πόλη θα εξελιχθεί στην πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, με την ολοκλήρωση του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς ThessINTEC και τις μεγάλες επενδύσεις που προσήλκυσε η πόλη, όπως αυτές των Pfizer, Deloitte, Accenture, CISCO και, πολύ πρόσφατα, της αμερικανικής ασφαλιστικής Chubb.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν με τέσσερις σημαντικές αλλαγές

70 συμβόλαια με τεράστιες εταιρείες

«Το ΤhessINTEC θα είναι το σημείο τροπής για τη Θεσσαλονίκη, με τρόπο που δεν μπορούμε να τον φανταστούμε σήμερα. Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, 35 εκατ. ευρώ, μπήκαν ήδη και 70 συμβόλαια με τεράστιες εταιρείες έχουν ήδη υπογραφεί, σε λίγο καιρό θα αρχίσει να χτίζεται και θα προσελκύσει στην πόλη εταιρείες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας και κυρίως ανθρώπους που θα μπολιάσουν την πόλη με το όραμα του 21ου αιώνα, αλλάζοντας το οικονομικό και κοινωνικό μας αποτύπωμα. Με το ThessINTEC και τις επενδύσεις, η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει πορεία και θα γίνει η πραγματική πρωτεύουσα όλων των Βαλκανίων. Μπορεί να το κάνει και θα το κάνει» είπε.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Δαγούμας (ΡΑΕ): Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα – Δεν θα επιβληθεί δελτίο

Σε σχέση με τη ΔΕΘ σημείωσε ότι αυτό που κάποιοι έλεγαν «πανηγυράκι» και πολλοί υποστήριζαν ότι πρέπει να σταματήσει, εξελίχθηκε φέτος -με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως τιμώμενη χώρα- στην πιο πετυχημένη διοργάνωση στην ιστορία της, με τον μεγαλύτερο τζίρο όλων των εποχών.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ακόμα τη Γερμανία ως τον σημαντικότερο εταίρο και επενδυτή στη χώρα μας, που «με πολιτικό κόστος και των δικών της πολιτικών κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, την πάρα πολύ δύσκολη περίοδο των μνημονίων». Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα απεδείχθη αντάξια της γερμανικής εμπιστοσύνης και ότι οι ρυθμοί ανάπτυξής της την καθιστούν πλέον success story. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στη δύσκολη ώρα που περνά η Ευρώπη, γιατί έρχεται χειμώνας δύσκολος, οι σχέσεις Ελλάδας- Γερμανίας θα γίνουν ακόμα πιο στενές» υπογράμμισε.

Γνωστοποίησε δε, ότι τις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και του γερμανικού επιμελητηρίου, βάσει του οποίου το Ελληνογερμανικό επιμελητήριο ορίζεται ως ο βασικός συνεργάτης της Ελλάδας για την προβολή -στη Γερμανία- των έργων που γίνονται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και τις σχετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Ο υπουργός επανέλαβε ακόμα ότι το 2022 θα εξελιχθεί σε έτος σημαντικής αύξησης τόσο των εξαγωγών όσο και των επενδύσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green