Ρεκόρ 30ετίας κατέγραψαν οι επενδύσεις στη χώρα μας το 2021, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο OT Forum στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ενώ τα στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2022 δείχνουν ότι πάμε καλύτερα κατά 11% σε σχέση με πέρσι, οπότε τη φετινή χρονιά θα σημειωθεί ρεκόρ εποχών.

Ο υπουργός συνέκρινε και το α΄ εξάμηνο του 2019 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το αντίστοιχο του 2022 τονίζοντας ότι φέτος καταγράφεται αύξηση κατά 38%. «Μιλάμε για άλλη Ελλάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «οι νόμοι που ψηφίσαμε, τα κίνητρα για επενδύσεις που δόθηκαν, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης, όλα αυτά λειτουργούν».

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν με τέσσερις σημαντικές αλλαγές

H καλύτερη ΔΕΘ

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι η φετινή ΔΕΘ είναι η καλύτερη όλων των εποχών και εκθείασε ιδιαίτερα το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει έρθει ποτέ στη χώρα μας τέτοιο  εκθεσιακό περίπτερο».
Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε το γεγονός ότι το φυσικό αέριο είναι αυτή την περίοδο κατά 6,5 φορές ακριβότερο από το πετρέλαιο και για αυτό η κυβέρνηση πλέον προτρέπει τους πολίτες να στραφούν ενόψει του επικείμενο χειμώνα, για θέρμανση, στο πετρέλαιο. Ωστόσο αναφερόμενους και στους 700.000 περίπου πελάτες του φυσικού αερίου τόνισε ότι δεν θα αφεθούν στη μοίρα τους αλλά θα υπάρξει επιδότηση και για αυτούς.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Δαγούμας (ΡΑΕ): Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα – Δεν θα επιβληθεί δελτίο

Κάνοντας έναν απολογισμό από την αρχή της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι κλήθηκε να κυβερνήσει σε «μη κανονικές συνθήκες», και ότι «όλα πήγαν ανάποδα», καθώς τόσο η πανδημία όσο και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησαν πρωτοφανέρωτες συνθήκες για το κυβερνητικό έργο και τη χώρα. Επομένως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει «μη κανονικά εργαλεία» σε σχέση με την ιδεολογική της τοποθέτηση, προβαίνοντας σε κρατικές επιδοτήσεις και στήριξη νοικοκυριών , επιχειρήσεων και εργαζομένων, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας. «Πήγαμε επιθετικά με επιδόματα, επιστρεπτέες προκαταβολές, προγράμματα ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία» είπε ο Αδ. Γεωργιάδης εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να παρέμβει το κράτος ώστε να κρατήσει ζωντανή την οικονομία.

Εκτίμησε δε ότι η Ελλάδα τους επόμενους μήνες «θα μας εκπλήξει θετικά» και ότι θα έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους, το 2022 και το 2023, στην ευρωζώνη.

Όσον αφορά την εκτίμηση για τις επόμενες εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης προέβλεψε ότι «στο τέλος της τετραετίας, ο Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές» και μάλιστα ανέφερε πως οι επενδυτές με τους οποίους συνομιλεί κατά καιρούς, έχουν την ίδια πεποίθηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News