Για θετικό πρόσημο στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο Γιώργος Κορομηλάς, φοροτεχνικός, πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, συνεργάτης του ot.gr, επισημαίνοντας ωστόσο ότι περίμενε να ακούσει για την επιχειρηματικότητα και την ανάγκη να μπουν οι επιχειρήσεις στη νέα εποχή.

Μιλώντας στο OT FORUM, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Κορομηλάς επεσήμανε: «Περίμενα κίνητρα ώστε να ωθήσουν περισσότερες εταιρείες στην ψηφιακή επανάσταση».

Όπως είπε, «φορολογικά δεν ακούσαμε πολλά, αλλά όσα ακούστηκαν ήταν καλά, όπως η παράταση σε χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ κ.α.».

Ερωτηθείς για το τι δεν ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό, ο κ. Κορομηλάς αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα, όπου υπάρχει ανάγκη να μεταβούν στην ψηφιακή εποχή. «Πρέπει να υπάρχουν κίνητρα, ώστε περισσότεροι να προχωρήσουν στην ψηφιακή μετάβαση», ανέφερε και πρόσθεσε πως χρειάζεται μια πριμοδότηση, για την ασφάλεια των δεδομένων, προστασία από κυβερνοεπιθέσεις κ.λπ. «Όλα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ΜμΕ που τις σπρώχνουμε, και πολύ καλά κάνουμε, στην ψηφιακή εποχή», σημείωσε.

Αποκτούμε φορολογική συνείδηση

Σύμφωνα με τον κ. Κορομηλά, σιγά – σιγά αποκτούμε φορολογική συνείδηση, «αλλά θέλουμε πολύ χρόνο ακόμη, όχι με κυρώσεις, αλλά με κίνητρα», όπως είπε, γιατί «τα φορολογικά έσοδα θα στηρίξουν την κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις και γιατί ζητούσαν νέα παράταση οι φοροτεχνικοί, ο Γιώργος Κορομηλάς τόνισε χαρακτηριστικά πως «κάτι πρέπει να γίνει με τους λογιστές – φοροτεχνικούς γιατί δηλώσεις, πλατφόρμες κ.λπ. είναι στις πλάτες τους, έχουν φορτωθεί τα πάντα».

Για να μην υπάρχουν αιτήματα για παράταση, ο ίδιος επεσήμανε πως «αρκεί την 1η Φεβορυαρίου όλοι οι φορείς του δημοσίου, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ. να έχουν μεταβιβάσει στην ΑΑΔΕ όλα τα δεδομένα. Να είναι συνεπείς οι φορείς και δεν θα ζητήσεις κανείς παράταση».

Μια σειρά γραφειοκρατικά πράγματα, όλα τα ψηφιακά επιδόματα, τα διαχειρίζονται οι λογιστές. Ο μέσος πολίτης δυσκολεύεται να μπει στην πλατφόρμα του fuel pass κ.λπ. και το ΚΕΠ του λέει «πηγαίνετε στον λογιστή σας». Όμως ο λογιστής δεν θεραπεύει πάσα νόσον…, κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News