Το σχέδιο της United Group να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα έως το 2027 για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών νέας τεχνολογίας , αλλά και στο φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, περιέγραψε o Γιώργος Τσαπρούνης, διευθυντής  επικοινωνίας της NOVA, μιλώντας στο OT FORUM που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσαπρούνης αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν την την περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners στην Ευρώπη και η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag.

Μεγάλο επενδυτικό πλάνο

«Παρουσιάσαμε ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό πλάνο, πάνω από 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα κατευθυνθεί σε δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς» υπογράμμισε. Ο διευθυντής επικοινωνίας της NOVA, τόνισε ότι σε αντίθεση με την κινητή τηλεφωνία, που βρίσκεται στη ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών, στο κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας και των δικτύων είναι πολύ χαμηλά: «Για περίπου 100 χρόνια στη σταθερή τηλεφωνία ήταν ο ο χαλκός, ενώ στην κινητή υπήρξε εξέλιξη, και πλέον πλησιάζουμε την τεχνολογία 5G» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι στη σταθερή το κύριο μέσο είναι ακόμα ο χαλκός.

Ο κ. Τσαπρούνης αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις από όλους τους παρόχους. Αναφερόμενος στο επενδυτικό σχέδιο της United Group, τόνισε ότι  προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών 10 Gigabit που θα καλύπτει 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις: «Πρόκειται για μία τεχνολογία που θα υπάρχει και στις επόμενες γενιές, θα δουλέψει για πολλά χρόνια».

«Η χώρα κάνει ένα ψηφιακό άλμα» υπογράμμισε.

Μιλώντας για τις άλλες κινήσεις της εταιρείας, ο κ. Τσαπρούνης είπε ότι προωθούνται επενδυτικές κινήσεις σε συμπαραγωγές, τηλεόραση και περιεχόμενο, «προς όφελος του  καταναλωτή»: «Έχουμε πάρει την Premier League για έξι σεζόν, κι αυτό είναι πολύ θετικό για κάποιον που θα επιλέξει την πλατφόρμα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι το βρετανικό ποδόσφαιρο έχει πολλούς φαν στην Ελλάδα.

Οι νέες τεχνολογίες

Μιλώντας για τα διεθνή δίκτυα, τα οποία μέχρι πρότινος «παρέκαμπταν την Ελλάδα» , υπογράμμισε ότι πλέον υπάρχουν συνεργασίες: «Είμαστε στο σταυροδρόμι των μεγάλων ψηφιακών καλωδίων και διασυνδέσεων. Θα κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα των νέων τεχνολογιών».

«Οι επενδύσεις έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Τα 2 δισ. ευρώ που θα δοθούν από την United για την κατασκευή του δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς, θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα στην οικονομία πάνω από τρία δισ. ευρώ. Αν αυτά τα αθροίσουμε με τις επενδύσεις των άλλων παρόχων θα κάνουμε αυτό το ψηφιακό άλμα. Μέχρι τώρα κάναμε βήματα, τώρα κάνουμε το άλμα»

«Είναι μια ψηφιακή επανάσταση, που αφορά την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα. Αφορά στην ιατρική, την εκπαίδευση. τις γρήγορες ταχύτητες», είπε, υπενθυμίζοντας ότι στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας τα δίκτυα επικοινωνιών της χώρας μας άντεξαν, παρά το γεγονός ότι η κίνηση 10πλασιάστηκε.

Ο κ. Τσαπρούνης υπογράμμισε επίσης ότι οι νέες τεχνολογίες είναι περιβαλλοντικά και κλιματικά φιλικές καθώς προβλέπουν σημαντικά χαμηλότερη, έως και 60%, κατανάλωση ρεύματος, και προανήγγειλε νέες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα μας από την United.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News