«Κρίνουμε ως απολύτως ενθαρρυντικές, για την προσπάθεια παραπέρα ανάπτυξης, στη βάση και μιας νέας εκβιομηχάνισης της χώρας, τις διαπιστώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις από την ενεργειακή κρίση, τις ανάγκες μας σε επενδύσεις, τις περισσότερες εξαγωγές και την συνδρομή του βιομηχανικού μας τομέα όπου, στη φάση αυτή, δοκιμάζεται λόγω και της έντονης ενεργειακής στροφής της βιομηχανικής παραγωγής προς το φυσικό αέριο», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στην πρωθυπουργική ομιλία στην ΔΕΘ.

«Από το τελευταίο 3μηνο του 2021 οι βιομηχανίες μέσης τάσης πληρώνουν σε τετραπλάσια τιμή το ρεύμα σε σύγκριση και με το 2020 και σε πενταπλάσια το φυσικό αέριο, είπε ακόμη ο κ. Μαθιός, και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης: ΔΕΘ: «Το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας» – Τα τρία «όχι» του πρωθυπουργού

Αύξηση κόστους παραγωγής στη βιομηχανία έως και 40%

«Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής των βιομηχανικών προϊόντων κατά 20% έως και 40%. Το δε υπερβάλλον κόστος ρεύματος που πληρώνει η βιομηχανία ξεκίνησε με 150 εκατ. ευρώ τον μήνα το 2021 και σήμερα το ξεπερνάει ανησυχητικά. Η δαπάνη αφορά βεβαίως όλες τις βιομηχανίες μέσης τάσης που διαπιστώνουν ότι το αυξημένο κόστος δεν μπορούν να το απορροφήσουν αλλά ούτε και να το μετακυλήσουν στην κατανάλωση, γιατί θα χαθούν σημαντικά μερίδια αγοράς, ιδίως στο εξωτερικό. Να αναμένουμε συνεπώς, στο επόμενο διάστημα, πολλές βιομηχανίες να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές ή και να τα βγάλουν πέρα με αυτές τις συνθήκες στο λειτουργικό κόστος».

Διαβάστε επίσης: ΔΕΘ: Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ζητάμε από τη κυβέρνηση και τον κ. πρωθυπουργό προσωπικά παρέμβαση για εξισορρόπηση όλων των επιπτώσεων καθώς η οποιαδήποτε μεταστροφή μας από το φυσικό αέριο, ως έκτακτη λύση, θα δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο όλο πρόβλημα», καταλήγει ο κ. Μαθιός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις