Την επόμενη μέρα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης παρουσιάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  στο  Περίπτερο 12 της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του Ομίλου είναι επικεντρωμένη στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην παρουσίαση των νέων, καινοτόμων υπηρεσιών του, προσανατολισμένων στην ψηφιακή εποχή.

Συγκεκριμένα παρουσιάζονται:

  • Το ρομποτικό σύστημα διαλογής αντικειμένων με live επίδειξη, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν δέματα στα robots και να απολαμβάνουν live την εμπειρία της υπερσύγχρονης εγκατάστασης
  • Οι «Έξυπνες θυρίδες» ΕΛΤΑ Pickup, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικό παιχνίδι και να κερδίζουν πλούσια δώρα μέσω της live εμπειρίας της αυτόματης παραλαβής αντικειμένων/δώρων από τις θυρίδες
  • Ο «Ψηφιακός Ταχυδρόμος» με video παρουσίασής του και έκθεση του ψηφιακού εξοπλισμού του.
  • Το drone ΕΛΤΑ – έκθεμα στον χώρο, το οποίο έρχεται να αναδείξει τη νέα τεχνολογική υπεροχή για τον Όμιλο ΕΛΤΑ.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: 45 robots μεταφέρουν τα δέματα στο νέο κέντρο ρομποτικής διαλογής των ΕΛΤΑ

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, τον εκθεσιακό χώρο των ΕΛΤΑ επισκέφτηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον υπουργό κ. Πιερρακάκη και τον υφυπουργό κ. Λιβάνιο να συμμετέχουν οι ίδιοι στις διαδραστικές εφαρμογές των ΕΛΤΑ.

Η ρομποτική διαλογή των αντικειμένων

Επιπλέον, τις παραμονές της ΔΕΘ, τα ΕΛΤΑ έφεραν τη ρομποτική διαλογή των αντικειμένων και στην συμπρωτεύουσα, εγκαινιάζοντας στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο, μία εγκατάσταση παρόμοια με αυτή που λειτουργεί ήδη στο Κέντρο Διαλογής της Αθήνας, με 45 ρομποτάκια σε πλήρη λειτουργία και δυνατότητα επεξεργασίας 3.000 αντικειμένων την ώρα.

Αναμένεται να βελτιώσει την ταχυδρομική εξυπηρέτηση της Β.Ελλάδας, διασφαλίζοντας τη διανομή των αντικειμένων την επόμενη μέρα. Την εκδήλωση των εγκαινίων παρακολούθησαν στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπερταμείου καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο και ενημερώθηκαν για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.

Τέλος, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 86ης ΔΕΘ, ο , κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, συμμετείχε στο πάνελ «Η βιώσιμη κινητικότητα & τα ψηφιακά έργα ως παράγοντες αναβάθμισης των υποδομών» που διοργάνωσε το Υπερταμείο, στο πλαίσιο ημερίδας για τη στρατηγική του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News