Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, καθώς υποχωρεί το δολάριο αλλά οι εκτιμήσεις για επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Fed περιορίζουν τα κέρδη του.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.702,90 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.713,30 δολάρια.

«Ο χρυσός θα μπορούσε ενδεχομένως να σταθεροποιηθεί και αυτή τη στιγμή, οι αγορές εξακολουθούν να αφομοιώνουν κατά κάποιο τρόπο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά φαίνεται ότι το επίπεδο των 1.700 δολαρίων κρατάει – αυτό είναι το κλειδί για τον χρυσό», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της OANDA.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,3%, καθιστώντας το χρυσό πιο ελκυστικό για επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα/

Οι αγορές προεξοφλούν πλέον μια αύξηση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης από τη Fed στη συνεδρίαση της 20ής-21ης Σεπτεμβρίου, μετά την απροσδόκητη αύξηση κατά 0,1% του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο.

Το ασήμι αυξήθηκε κατά 1,5% στα 19,61 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 3,4% στα 908,49 δολάρια και το παλλάδιο κατά 2,7% στα 2.160,53 δολάρια.

«Τα PGMs (Platinum Group Metals) είναι πιθανό να ανακάμψουν τους επόμενους μήνες, καθώς η παραγωγή αυτοκινήτων ανακάμπτει, αλλά παραμένουμε επιφυλακτικοί, δεδομένου του κινδύνου ύφεσης που είναι πιθανό να περιορίσει την άνοδο», σχολίασε η Standard Chartered .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές