Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία οι αποδόσεις των αμερικανικών βραχυπρόθεσμων ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Αύγουστο.

Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματευόταν περίπου 3 μονάδες βάσης υψηλότερα και ανήλθε το 3,79%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως το 3,834% , στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Στη συνεδρίαση της Τρίτης σημείωσε άνοδο 17 μονάδων.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε μικρή μεταβολή και διαπραγματεύεται στο 3,42%. Η απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου μειώθηκε ελαφρώς στο 3,492%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και οι δηλώσεις Μπάιντεν

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Αύγουστο σημείωσε αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι αγορές ανέμεναν ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου, οι οποίες μειώθηκαν κατά 10,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από τη Fed ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερη.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη αν ανησυχεί για τους αριθμούς του πληθωρισμού, απάντησε: «Όχι, δεν ανησυχώ, διότι μιλάμε για ένα δέκατο του 1%».

«Το χρηματιστήριο δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την κατάσταση της οικονομίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Και η οικονομία εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Η ανεργία είναι χαμηλή. Οι θέσεις εργασίας αυξάνονται. Η μεταποίηση είναι καλή… Νομίζω ότι θα είμαστε μια χαρά/»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές