Ήπια άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Ασίας σήμερα, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Τετάρτης, καθώς έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος, αλλά και τη διατήρηση της διευκολυντικής πολιτικής της Κίνας.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,16% και ο δείκτης Topix έκλεισε κατά 0,15% υψηλότερος. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi προσέθεσε 0,11% και ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 0,55%.

Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,35% ενώ ο Shenzhen Component έκλεισε κλασματικά υψηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,45%.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της China Merchant Bank που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν κατά 4,7% υψηλότερα, οι μετοχές της Ping An Bank στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκαν 2,514% και οι μετοχές της Xiamen Bank σημείωσαν άνοδο 3,534%.

Στην Κίνα, η κεντρική τράπεζα διατήρησε την ετήσια μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού (MLF) αμετάβλητη στο 2,75%, όπως αναμενόταν. Επίσης, τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένες τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια των καταθέσεων, βελτιώνοντας τα επιτοκιακά τους έξοδα.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας τον Αύγουστο ανήλθε στο 3,5%, ελαφρώς υψηλότερο από τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές